x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Maria Dragomiroiu Un suflet mare

Un suflet mare

19 Mai 2008   •   00:00

Maria Dra­gomiroiu este o persoană ului­tor de muncitoare, talentată şi ştie să fie prietenă.

Maria Dra­gomiroiu este o persoană ului­tor de muncitoare, talentată şi ştie să fie prietenă.


Maria Dra­go­mi­roiu este pen­tru Mi­ra­bela Da­uer un om de care nu poţi sta departe multă vreme. “Am cunoscut-o cu aproape 30 de ani în urmă, cîntam într-un club de noapte, aveam un program de di­vertisment, cu decoruri speciale, aşa cum se făceau şi în emisiunile de la televizor. Eram amîndouă foarte tinere şi ne-am împrietenit imediat, pentru că ea ştie să fie un bun prieten.”


Cuvintele Mirabelei Da­uer pentru Maria Drago­mi­roiu nu pot fi decît la su­perlativ, cele două prie­tene colaborînd foarte mult şi pe plan profesional. “Am făcut echipă cu ea şi soţul ei şi sîntem ca o familie cu toţii. Sîntem foarte bune prie­tene. De cîte ori ne vedem, ne bucurăm mult. Din punctul meu de vedere, abia aştept să ne vedem şi să fim împreună. Maria Drago­mi­roiu e un om deo­sebit, o mare cîntăreaţă de care mă mai leagă un lucru: naşa copiilor ei este Ileana Sărăroiu, cea care a pus bazele ieşirii mele în lume, prima persoană care m-a ajutat în carieră. Pe lîngă asta, mai sîntem şi amîn­două raci, născute la dife­renţă de două zile. Ne în­ţelegem foarte bine şi, chiar dacă nu foarte multă lume agreează prietenia noastră, nici eu, nici Maria, nu ne uităm în stînga sau în dreapta, la ce spun unii sau alţii”, povesteşte Mi­rabela Dauer.

“Cînd a apărut prima dată, vocea i-a fost asemuită cu cea a Mariei Tănase, pentru că avea ceva din pro­funzimea marii interprete române. Este o persoană uluitor de muncitoare, ştie să fie prietenă. M-am ataşat foarte tare de familia lor.”

 
POFTĂ DE VIA­ŢĂ. “Amîndouă sîntem gurmande, parcă am fi gemene, ce îi place ei, îmi place şi mie. În America, fără să vorbim, am comandat acelaşi fel de mîncare. Avem aceleaşi gusturi. Ne gîndeam că poate am fost surori într-o altă viaţă! Eu sînt mai sclifosită, însă Maria mănîncă mult şi bine. Dar ţine şi cure de slăbire, ştie ce să facă, eu – nu. Umblăm amîndouă prin magazine în străină­ta­te, cumpărăm multe, chiar dacă nu avem nevoie de tot. Maria Dragomiroiu are o fire darnică, generoasă. De fapt, ambii soţi sînt ge­neroşi. Nu uită pe nimeni, ve­cini, prieteni... N-am vă­zut aşa oameni...”, încheie Mirabela Dauer.


“Este un copil într-un trup de femeie. Pentru mine, Maria reprezintă o Ileana Cosînzeana. De fapt, ce mai trebuie spus, cînd sufletul ei se vede pe chip?!”
Mirabela Dauer

 
“Maria Dragomiroiu este o persoană harni­că, veselă şi pontoasă. E o femeie foarte în banca ei şi are o bancă înaltă. Toate sufletele se deschid în faţa ei”
Doru Octavian Dumitru
 

Undă de sensibilitate

Comicul Doru Octavian Dumitru a avut de-a lungul timpului multe turnee împreună cu solista Maria Dragomiroiu. “Am cunoscut-o la începutul carierei ei, cînd nu era încă un nume… Ne-am cunoscut mai bine însă aproape de Revoluţie, fiind colegi în spectacole. Are o voce caldă, dar şi o undă de tristeţe şi sensibilitate, în acelaşi timp. Este o femeie bună, muzica sa este foarte mult apreciată peste tot, dar şi ca om este apreciată”, spune comicul român.

 

Maria este de o mare delicateţe

Maria Dragomiroiu, spune Doru Octavian Dumitru, este o persoană cu totul specială. “Aş spune că este o femeie deşteaptă, care înţelege lucrurile ce se petrec în jur, dar din delicateţe, de cele mai multe ori, nu spune multe, nu face reproşuri. Ştiu că a fost nedreptăţită de unii, dar are un magnet care te atrage: e o persoană caldă, stilul de femeie împăciuitoare. Nu era mai mult de trei secunde supărată. Este o femeie echilibrată şi o prezenţă specială în muzica românească.” Una dintre cele mai plăcute amintiri pentru Doru Octavian Dumitru s-a petrecut pe aeroportul din New York. “Cînd am plecat cu avionul spre Canada, în timpul de aşteptare în SUA, unde schimbam avionul, Maria Dragomiroiu s-a dus să dea un telefon. După ce s-a întors, l-a întrebat pe Ştefan Hruşcă, care era cu noi, dacă a plecat avionul între timp. El ne-a zis că avionul a plecat, dar cum noi nu ziceam nimic, nu a zis nici el. Lumea trecea pe acolo, numai Ştefan stătea în loc. Aşa se face că bagajele noastre au plecat fără noi. A fost o noapte lungă de aşteptare”, încheie Doru Octavian Dumitru.

 

De toate pentru toţi

Actorul Jean Constantin colaborează de foarte mult timp cu solista Maria Dragomiroiu. “Este o colegă foarte bună, talentată, cu repertoriu foarte bun, de toate pentru toţi, şi colaborez de ani de zile cu soţul dînsei. Şi în turnee am fost în America, în Germania, peste tot în ţară şi pe litoral, şi pe unde dracu’ nu am fost?!”, spune marele actor român.

  • Ionuţ Răduică
×
Subiecte în articol: maria