x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Marina Voica Profesionista

Profesionista

de Roxana Roseti    |    27 Oct 2008   •   00:00

Vă era dor de Marina Voica? Dacă da, credeţi-ne că ei îi este dor de oameni, de public, în permanenţă.

Într-un colţ de cafenea se spune că Bucureştiul e micul Paris. În Apartamentul 23 ar fi bine Să nu ne despărţim, vreau Inima ta şi ar fi bine să mi-o dai, Prieten drag. Dacă vă e Dor de La Cumbia, aflaţi că Gărgăriţa e un Miraj. Ştiaţi că E atât de frumos cam În fiecare port, iar Omul melancolic cântă Bamboleiro? Oricum Aş vrea să afle toată lumea că nu sunt Singură iar. Un dulce Potpuriu rusesc poate vă va aduce Lacrimi de fericire. Oricum, Nu mă uita prea curând.

 
LECŢIA. Ceea ce aţi citit mai sus reprezintă, într-un mod metaforic, prezentarea celor 19 melodii care figurează pe CD-ul ce însoţeşte Ediţia de Colecţie. Vă era dor de Marina Voica? Dacă da, credeţi-ne că ei îi este dor de dumneavoastră în permanenţă. Dar nu oricum. Pentru că ea este o... profesionistă! Toată viaţa a considerat că prezenţa ei în faţa telespectatorilor, a spectatorilor trebuie să fie ireproşabilă. Şi aşa consideră şi acum, un exemplu fiind emisiunea (realizată în direct) Vineri Star a TVR Internaţional din 30 mai 2008. Despre ceea ce s-a întâmplat în acea noapte de mai, începând de la orele 22.00, povesteşte Valentina Ionescu, producător şi prezentator al Vineri Star. “Totul a decurs în mod obişnuit, până la momentul 0 – momentul când am pus mâna pe telefon şi am apelat numărul doamnei Voica. Prima întrebare a fost legată de locaţia din care urma să transmitem în direct. În câteva cuvinte mi-a dat toate detaliile tehnice ale tuturor studiourilor TVR. A doua întrebare se referea la designul de lumini. În mai puţin de cinci minute mi-a dat o lecţie despre ce înseamnă lumina de televiziune şi care sunt micile trucuri la care poţi apela atunci când vrei să fii văzut într-o... «lumină bună»... Mai apoi am stabilit lista invitaţilor, şi într-un final m-a întrebat ce doresc să-mi cânte. Ne-am luat «La revedere!», dar... avea să fie un examen de televiziune. Atât pentru mine, cât şi pentru echipa mea”, spune Valentina.

 
PULSUL. “În ceea ce mă priveşte, am avut de-a face cu o înşiruire de capitole dintr-un tratat de televiziune predat în 90 de minute de transmisiune directă. Marina Voica şi-a dorit să-i aibă alături pe Titus Munteanu, Horia Moculescu, Stela Popescu şi pe membrii Fanfarei Liceului Militar din Breaza, condusă de maestrul Alexandru Cazan. Au fost cele mai uimitoare 90 de minute pe care le-am trăit în direct. Am redescoperit o Marina Voica cu o voinţă de autodepăşire greu de explicat în cuvinte, un om de televiziune în adevăratul sens al cuvântului, un artist cum puţini ne-au mai rămas. Publicul a făcut să explodeze graficul de audienţă. Momentele de discuţie s-au succedat cu clipele în care am reascultat-o, într-o dinamică efervescentă. Costumele au fost schimbate de fiecare dată cu o viteză la care mulţi dintre noi nu am face faţă, iar studioul a devenit neîncăpător pentru desfăşurarea de forţe pe care Marina a controlat-o până în cel mai mic amănunt. Pentru o oră şi jumătate 100 de oameni au respirat şi acţionat la unison pe pulsul Marinei Voica!”.

Sperăm ca, pentru o veşnicie, pulsul dumneavoastră, dragi cititori, să acţioneze pe ritmurile minunatului CD semnat Marina Voica, cu tot sufletul!

×
Subiecte în articol: marina voica