x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Kirk

de Alex Revenco    |    19 Iun 2010   •   00:00
Kirk

S-a născut la 18 noiembrie 1962, în San Francisco, tatăl fiind irlandez şi mama filipineză. Kirk Lee Hammett a început să asculte Jimi Hendrix, Cream şi Jeff Beck, iar la 15 ani, să cânte la chitară.



Pentru a-şi cumpăra un amplificator Marshall, a lucrat o scurtă perioadă la Burger King. Împreună cu vocalistul Paul Baloff, chitaristul Gary Holt, basistul Geoff Andrews şi toboşarul Tom Hunting, Kirk "The Ripper" a pus bazele formaţiei Exodus, care va cânta mai târziu în deschidere la câteva concerte Metallica. După plecarea lui Dave Mustaine, Kirk a fost invitat de Metallica la New York pentru o audiţie.

A fost acceptat imediat şi, din 1983, este chitaristul lead al formaţiei. Cu câteva săptămâni înainte de a începe înregistrările albumului "Kill' Em All", Kirk a luat câteva lecţii de la Joe Satriani, iar după turneul de promovare al noului disc, a continuat să studieze cu acelaşi celebru muzician-profesor. Lecţiile primite i-au lărgit considerabil "orizontul", în muzica sa regăsindu-se ulterior elemente de jazz, blues şi acorduri din muzică clasică. Dar, lecţiile cu Satriani nu a fost un experiment singular, şi după turneul-maraton de promovare al celebrului "Black album", Kirk a simţit din nou nevoia să studieze. În consecinţă, el a urmat mai multe săptămâni la rând cursurile şcolii de muzică City College of San Francisco. În 1987 Kirk s-a însurat cu Rebecca, dar cei doi au divorţat în 1991. Din 1998, Kirk este căsătorit cu Lani, având împreună doi băieţi: Angel Ray Keala (n. 2006) şi Vicenzo Kainalu (2008).

×
Subiecte în articol: metallica