x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Bolton Muncă de caritate

Muncă de caritate

de Catalin Pruteanu    |    22 Iun 2009   •   00:00
Muncă de caritate
Sursa foto: Jonathan Ernst /REUTERS

Prin activitatea sa caritabilă, Michael Bolton a dovedit că n-a uitat niciodată de semenii săi mai puţin norocoşi.



Înfiinţată în 1993, Fundaţia Michael Bolton Charities s-a implicat în două direcţii importante: asistenţa acordată copiilor şi femeilor şi dezvoltarea şanselor pentru tineri. Misiunea fundaţiei a rămas constant aceea de a furniza fonduri organizaţiilor care îi ajută în mod nemijlocit pe cei aflaţi în nevoie.

FONDURI. Cea mai importantă preocupare a fundaţiei Michael Bolton Charities a fost în domeniul violenţei împotriva femeilor. Michael Bolton s-a alăturat asociaţiilor care au susţinut adoptarea în Congresul american a unei legi privind violenţa împotriva femeilor. Bolton a luptat continuu împotriva violenţei domestice, atrăgând atenţia că această problemă trebuie tratată cu o toleranţă zero. Din anul înfiinţării şi până în prezent, prin fundaţia înfiinţată de Michael Bolton, s-au plătit peste 5 milioane de dolari diverselor organizaţii non guvernamentale din SUA. Anual, fundaţia organizează o petrecere şi un concert pentru strângerea de fonduri, la care Michael Bolton cântă împreună cu alţi artişti celebri.

BURSĂ. Prin intermediul fundaţiei, Bolton a creat o bursă United Negro College Fund, o organizaţie filantropică americană care strânge bani pentru plata studiilor universitare pentru studenţii negri. A creat şi un curs de muzică pentru Corul Băieţilor şi Fetelor din Harlem, care au cântat împreună cu el în concertul-tribut pe Stadionul Yankee, în memoria pompierilor şi poliţiştilor care şi-au dat viaţa în atentatele de la 11 septembrie 2001.

COMPASIUNE

În 1996, Michael Bolton a participat alături de Luciano Pavarotti la Modena, în Italia, la concertul de binefacere ale cărui fonduri au fost destinate copiilor din Bosnia. "Mulţi dintre noi am fost dăruiţi din plin cu noroc. Şi mulţi dintre noi cred că a ajuta oamenii mai puţini norocoşi este cel mai bun lucru pe care îl putem face. Compasiunea este una dintre cele mai mari şi mai nobile calităţi ale fiinţei umane", declara artistul. Bolton mai este şi preşedintele onorific al Comitetului Naţional de Prevenire a Abuzurilor împotriva Copiilor şi preşedinte ale unei organizaţii de luptă împotriva cancerului. În 1996, artistul a fost premiat pentru realizările din activitatea sa filantropică al Congresului pentru Egalitate Rasială.

×
Subiecte în articol: bolton michael bolton