x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Michael Jackson Recorduri, premii şi distincţii

Recorduri, premii şi distincţii

de Alex Revenco    |    24 Iun 2010   •   00:00
Recorduri, premii şi distincţii
Sursa foto: /Sony BMG Entertainment/Handout/ REUTERS

Potrivit Guiness Book Of Records, Jackson este cel mai de succes entertainer din toate timpurile.



Cu 14 premii Grammy, 22 American Music Awards, 12 World Music Awards şi peste 750 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, Michael Jackson este un artist inegalabil. Nimeni nu a reuşit să înregistreze treisprezece recorduri, omologate de Guiness Book, ce includ statutul de Most Successful Entertainer of All Time. Mai mult, un alt record de neegalat este acela de a fi susţinut nu mai puţin de 39 de acţiuni de binefacere prin donaţii şi sponsorizări.

ACŢIUNI DE CARITATE
Se ştie că "Dangerous World Tour", care a trecut şi prin România, desfăşurat între iunie 1992 şi noiembrie 1993, este unul dintre cele mai de succes turnee, cu 3,5 milioane de spectatori în 67 de concerte. Dar nu sunt mulţi cei care ştiu că toate profiturile realizate în urma acestei impresionante serii de concerte au fost donate Fundaţiei "Heal the World". De altfel, pentru această neobosită activitate de ajutorare a fost răsplătit cu nenumărate premii, fiind singurul artist din lume decorat de doi preşedinţi ai Statelor Unite. În timpul "Bad World Tour", Michael a mai reuşit un record, imposibil de atins: pe Stadionul Wembley din Londra a avut şapte concerte consecutive sold out, în faţa a 504.000 de spectatori. Cel mai bine vândut album din toate timpurile este "Thriller", cu 110 milioane de exemplare, dar, având vânzări foarte mari în continuare, cu siguranţă actualul record va fi depăşit şi astfel va fi cu atât mai greu ca Jackson să poată fi "ajuns din urmă".

ARTISTUL SECOLULUI
Michael este singurul muzician din lume care a fost desemnat, pe rând, Artistul deceniului, Artistul unei generaţii şi Artistul secolului, intrând în galeria Songwriters Hall of Fame în 2002. La începutul anului 1984, Jackson a suferit arsuri de gradul doi la scalp, după ce părul i-a luat foc în timp ce filma un clip publicitar. În urma acestui accident cauzat de manevrarea defectuoasă a unor efecte pirotehnice, artistul a acţionat în justiţie Pepsi Co, cerând despăgubiri de 1,5 milioane de dolari. Compania i-a dat banii imediat şi Michael a donat întreaga sumă spitalului de arşi din Culver City, California, unde a stat şi el internat. În urma acestei donaţii, Spitalul Brotman Medical Center a putut să se echipeze cu tehnologie de ultimă generaţie, devenind cel mai bun spital de arşi din California. Onorându-l pe marele artist şi donator, spitalul respectiv şi-a schimbat titulatura şi a devenit "Michael Jackson Burn Center". Chiar şi după tragica dispariţie, Michael Jackson înregistrează noi recorduri, discurile lui având vânzări uriaşe.

×
Subiecte în articol: michael jackson