x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mihaela Mihai Prietenă deosebită

Prietenă deosebită

de Loreta Popa    |    11 Feb 2008   •   00:00

Rebela interpretă ­revenea mereu în memoria celor care au cunoscut-o, prin ­personalitatea copleşitoare… Iată cum şi-o amintec pe Mihaela Mihai istoricul şi profesorul univer­sitar Răzvan Theodorescu, şi Titus Munteanu, cunoscutul realizator tv.

Rebela interpretă ­revenea mereu în memoria celor care au cunoscut-o, prin ­personalitatea copleşitoare…

Iată cum şi-o aminteşte pe Mihaela Mihai istoricul şi profesorul univer­sitar Răzvan Theodorescu, care a fost şi preşedinte al TVR: “Pentru mine, Mihaela Mihai reprezintă de multă vreme întruchiparea a ceea ce aş numi inteligenţă artistică în muzica uşoară românească. Poate dincolo de muzica uşoară, pe care o interpretează atât de bine, aş spune că este un om care are multiple calităţi. Am admirat-o şi o admir pentru că este frumoasă, pentru că este cultivată, pentru că este distinsă, pentru că este talentată şi pentru că, şi aici sunt subiectiv, este un foarte bun prieten. Pe Mihaela am admirat-o înainte să o cunosc. Aş spune că până să părăsească ţara, cu câteva decenii în urmă, şi a părăsit-o în plină glorie, eram un fan al ei. Ne-am reîntânit în 1990, atunci când în cadrul Televiziunii române a dat o mână de ajutor la modernizarea instituţiei, ea având o experienţă internaţională interesantă în materie de media. Ne-am revăzut de mai multe ori, cu mai multe prilejuri şi de fiecare dată am admirat dincolo de artistul Mihaela Mihai pe omul Mihaela Mihai. Aş vrea să spun că astăzi ea poate fi o foarte bună lecţie de artă şi o lecţie de umanitate”.

 

CEVA SPECIAL. Titus Munteanu, cunoscutul realizator tv, şi-a adus aminte de co­la­borarea cu distinsa artistă. “Mihaela Mihai este o interpretă deosebită. Diferită de altele pen­tru că ea are stilul ei, bine conturat şi o per­so­nalitate foarte bine definită. Am colaborat la mai multe emisiuni. Am făcut alături de ea un recital cu totul excepţional, are o voce fru­moa­să, o voce timbrată, o sensibilitate şi o ţi­nu­tă, impecabile. Mihaela este o in­ter­pretă specială, cu o ţinută specială. Căuta me­reu lucruri simple, dar de efect. Stilul ei era unul fran­ţuzesc, de altfel, cred că de asta s-a orientat spre Franţa. Simţea o atracţie spre acel loc. Distinsă. Alegea piese deosebite şi era bine, pentru că era o zonă neexploatată suficient. Nu mai spun că ţinuta parcă era sculptată atunci când apă­rea şi era o plăcere să lucrezi. Era ascul­tătoare, dar cu o personalitate bine definită. Eu am lucrat bine cu ea. Nu toţi se pot lăuda cu acest lucru. Era lăudată pentru apariţia ei deo­sebită. De ce atât de rar, se întreba mereu lu­mea. Ea căuta mult piesele lui Alexandru Man­dy. A colaborat mult, pentru că acele cântece i se potriveau în specialul lor. Erau parcă scrise pentru ea. Despre Mihaela Mihai, ca om şi ca prieten putem vorbi mult. Este un om deosebit, talentat, o minune. Ţin minte, când am aflat că este în televiziune, ne-am revăzut după revoluţie, speram că va reveni şi m-am bucurat, dar ea s-a orientat spre alte lucruri, publicitate, apoi susţinător al oamenilor, al artiştilor cu probleme. Ea face bine acest lucru şi se numără printre cei mai fervenţi şi mai responsabili oameni. Am rămas prieteni şi ne-am înţeles bine”, a afirmat Titus Munteanu.

 

“Am admirat-o şi o admir pentru că este frumoasă, pentru că este cultivată, ­pentru că este ­distinsă, pentru că este talentată şi ­pentru că, şi aici sunt subiectiv, este un foarte bun prieten. Pe Mihaela am admirat-o înainte să o cunosc”

Răzvan Theodorescu, istoric

×