x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Floarea

10 Dec 2007   •   00:00

Ce legătură poate fi intre un trandafir japonez şi Mihaela Runceanu? Deşi pare uşor exagerat, răspunsul se rezumă la cel mai preţios cuvănt: viaţa.


Ce legătură poate fi intre un trandafir japonez şi Mihaela Runceanu? Deşi pare uşor exagerat, răspunsul se rezumă la cel mai preţios cuvănt: viaţa.

Avea in casă foarte mulţi trandafiri japonezi, fel de fel de culori, aşezaţi frumos in ghivece. Trandafirii făceau parte din viaţa ei. "Cănd am avut o filmare la Buzău, am trecut pe la ea şi i-am admirat florile. Intr-o zi m-am trezit cu ea la uşă. Avea in mănă un trandafir japonez. L-am iubit mult. In momentul in care a murit Mihaela, a murit şi trandafirul! Il aveam de trei ani. M-a marcat legătura care a existat intre floare şi ea", mărturiseşte Simona Patraulea.

DESTINUL ŞI FERICIREA. A fost un om deosebit. Ajuta pe toată lumea. N-a avut o viaţă uşoară. S-a luptat din greu să ajungă unde a ajuns. Era o fire altruistă. Credea că toţi au sufletul bun, ca al ei.

"Era foarte increzătoare. Avea prea multă incredere in oameni. Nu m-am găndit niciodată că am să vorbesc despre copiii de care m-am ocupat la timpul trecut… Vestea dispariţiei ei a căzut ca un trăsnet, din senin", spune cu tristeţe realizatorul tv.

"Ne naştem, trăim, ne imbolnăvim, imbătrănim şi murim. Şi intreg peisajul speciei om culminează in cimitir. Destinul uman nu e o invitaţie la fericirea de-a trăi", scria odinioară Petre Ţuţea in legătură cu existenţa noastră efemeră. Mihaela Runceanu a fost un om care şi-a căştigat nemurirea, in ciuda destinului care i-a frănt aripile tocmai atunci cănd avea mai mare nevoie de ele să zboare căt mai sus, spre glorie.

"Pregătea foarte mulţi copii, pe care ii trimitea la noi, la «Steaua fără nume». Era profesionistă pănă in vărful degetelor. Avea o căldură deosebită in voce… Mă doare sufletul că vorbesc la trecut de ea. Sunt cu lacrimi in ochi şi acum. Nu-mi vine să cred că s-a terminat atăt de repede un om. Tocmai cănd avea calea deschisă, după Revoluţia din 1989. Foarte stupid i s-a rupt aţa. Ce fericită era că termină şcoala şi-şi ia maşină!", işi aminteşte Simona Patraulea.

×
Subiecte în articol: mihaela runceanu 10 decembrie 2007