x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Flacără in glas

Flacără in glas

12 Noi 2007   •   00:00

"Mirabela este pentru mine aceea care a fost dintotdeauna o bună colegă şi prietenă", ne-a spus Corina Chiriac. Artista a acceptat cu drag să vorbească despre Mirabela Dauer.

"Mirabela este pentru mine aceea care a fost dintotdeauna o bună colegă şi prietenă", ne-a spus Corina Chiriac. Artista a acceptat cu drag să vorbească despre Mirabela Dauer.

N-a fost nevoie de multe rugăminţi pentru a afla ce crede interpreta melodiei "Strada Speranţei" despre Mirabela Dauer. Poate vreodată aţi crezut că se invidiază şi se simt concurente pe scenă. Noi am aflat că nu este aşa, sunt chiar prietene bune.

CORINA CHIRIAC: "Chiar dacă nu ne vedem atăt de des pe căt mi-ar face plăcere, chiar dacă nu mai cintăm atăt de des in aceleaşi concerte impreună, aşa cum se intămpla pănă nu demult şi cum mult m-aş bucura, Mirabela este pentru mine aceea care a fost dintotdeauna: o bună colegă şi prietenă.

Dar nu pentru aceasta afirm că Mirabela este indiscutabil una din cele mai talentate artiste ale divertismentului romănesc. Am fost intotdeauna incredinţată că Mirabela Dauer are vocea cu cea mai răscolitoare muzicalitate dintre noi, solistele scenei romăneşti. Nimeni nu a căntat ca ea melodia «Frunza mea albastră» sau «Gelem, gelem», ca să dau doar căteva exemple. Nu voi uita niciodată concertele in care emoţiona săli intregi de sport cu celebra melodie «Te-aştept să vii», mai cunoscută in popor sub numele de «Fotoliul din odaie»!"

NEIMITABILĂ. Corina Chiriac spune că a admirat totdeauna vocea Mirabelei, plină de vibraţie interioară: "Am ascultat-o căntănd şi pe scene mici, şi pe scene foarte mari şi oriunde s-ar fi aflat, cu ochii inchişi, cu măna strănsă pe microfon, bine ancorată in marele ei talent muzical, Mirabela a făcut mii de oameni să lăcrimeze de emoţia bucuroasă a intălnirii cu arta adevărat simţită in suflet. Mirabela va rămăne intotdeauna acea artistă al cărei glas, a cărei ardere interioară sunt greu de egalat, imposibil de imitat. Ii laud deopotrivă tenacitatea de supravieţuire artistică şi marele ei talent muzical. Bravo, Mirabela! Bravo tuturor celor care o ajută să-şi continue menirea artistică, oameni care cred in ea, parte dintre ei tineri talentaţi şi energici la răndul lor, cum este Raoul, un tănăr şi talentat solist, şi compozitor. O asemenea carieră nu se poate face de unul singur, iar Mirabela a avut norocul să-şi atragă alături colegi, prieteni, fie ei artişti sau organizatori care se devotează in prietenie şi efort artistic destinului artistic al Mirabelei Dauer, una din cele mai incăntătoare voci care au străbătut anii, modele şi perioadele ostile".

S-a botezat ortodoxa In 1994

Mirabela Dauer era "maramoiacă" pănă in 1994, adică evreică. Prietenia cu ziarista Lelia Munteanu de la Adevărul, care era absolventă de Teologie Ortodoxă, a ajutat-o insă să se apropie de religia creştină şi să-şi dorească să se boteze. Este foarte fericită că a făcut acest lucru, se simte implinită. Mirabela, de la botez Maria, a vrut chiar să se călugărească, fiind tare dezamăgită de viaţa personală. Acest lucru insă nu s-a intămplat, şi-a dat seama că rostul ei nu este acolo, ci in lume, să le dăruiască oamenilor bucuria căntecului. (Daniela Şontică)

O femeie i-a pupat mana la Chişinău

Artista spune că cele mai impresionante cuvinte i-au fost adresate la Chişinău. "Eram acolo cu formaţia Romanticii, cu Mircea Drăgan, şi, in timp ce am căntat eu «Morăriţa», oamenii au rupt cordoanele de poliţişti şi au intrat pe mijlocul terenului. Am coborăt de pe scenă şi eram ca un găndăcel in mijlocul gazonului. Spectatorii au desfăşurat un tricolor imens şi a venit la mine o bătrănică. Mi-a spus cu lacrimi că m-a auzit la radio pe ascuns, că m-a văzut la televizor pe ascuns şi că Dumnezeu a ajutat-o să mă atingă. Nu am să uit niciodată cuvintele acelei femei. Mi-a pupat măna, ceea ce a insemnat...", işi aminteşte Mirabela Dauer. (Ramona Vintilă)

×