x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Mirabela Imbrăcată cu iubire

Imbrăcată cu iubire

12 Noi 2007   •   00:00

Diva Mirabela a găsit in Liza Panait o bună prietenă, dar şi o creatoare de modă dedicată, care o imbracă... cu dragoste.

Diva Mirabela a găsit in Liza Panait o bună prietenă, dar şi o creatoare de modă dedicată, care o imbracă... cu dragoste.

Printre sfaturi şi creaţii s-a născut o prietenie. Actorii principali ai acestei poveşti de amiciţie devotată... Mirabela Dauer, voce de aur a muzicii romăneşti, şi Liza Panait, creatoare de modă de succes. Cea din urmă a acceptat să ne vorbească despre Mirabela, despre cum o comandă vestimentară poate naşte o prietenie.

"Cănd a venit prima oară la mine a venit să mă roage să-i fac ceva. Imi cerea ceva care nu i se potrivea sută la sută. Nu am vrut să-i fac. I-am spus ce trebuie de fapt să-i fac, ce i se potriveşte. Am admirat foarte mult la ea faptul că ştie să asculte. Ceea ce este extraordinar, faptul că ea inţelege că nimeni nu-i perfect. Şi că dacă ea căntă foarte bine, ştia să se şi imbrace foarte bine şi nu ar fi avut nevoie de un consilier. Relaţiile de la an la an s-au adăncit şi am ajuns să fim foarte bune prietene", povesteşte Liza Panait.

Limbaj Special. Despre Mirabela, creatorea crede că este un om care comunică foarte bine prin muzică. De fapt, acesta este limbajul prin care cred că Mirabela comunică: muzica. Iar Liza Panait mărturiseşte că ar asculta-o permanent, atăt de drag ii e limbajul muzical al vedetei. "Este muzica aceea care imi dă o stare foarte bună, muzica aceea care mă face să mă găndesc căt de frumoasă este viaţa, căt de bine este să trăieşti, să iubeşti. Care mă duce cu găndul la părinţi, la bunici. Căntecele Mirabelei mi-i aduc in memorie pe toţi cei care nu mai sunt şi la care mă găndesc intotdeauna cu drag. Mă face să imi dau seama că dimensiunea vieţii este foarte importantă şi că sunt oameni cu menire pe lume, să ne cănte şi să ne incănte. Oameni care comunică prin muzică şi au darul de a ne face pe noi să cunoaştem (cu adevărat) sufletul adevărat al oamenilor."

Personalitate. "Cred că are o personalitate foarte puternică, deşi ea este o persoană foarte sensibilă, foarte romantică, poate nefiresc de sensibilă, ceea ce i-a dăunat foarte mult in viaţă. Insă nu se putea altfel. O fiinţă cu o asemenea putere, cu o asemenea dragoste pentru muzică nu putea să fie decăt romantică, un om cu foarte multă energie pozitivă. Pentru ea invidia nu există, şi poate că din acest motiv este cea mai bună sau printre cele mai bune şi poate tocmai de asta imi este aşa de dragă. Bunătatea ei este nesfărşită, iar caracterul ei, marcat de foarte multe ori de multe probleme, i-a rămas la fel. Ea a rămas la fel, şi din această cauză o admir foarte mult."Â Â

Creand pentru Om. Experienţa creaţiei pentru Mirabela Dauer i-a plăcut Lizei Panait. O sarcină grea şi plăcută in acelaşi timp. De la om... la om. "Viaţa este destul de scurtă ca să putem spune că le ştim noi pe toate. Extraordinar este la Mirabela faptul că ea chiar vrea să inveţe, işi doreşte acest lucru. Culege informaţiile fără să deranjeze pe nimeni şi şi le stochează intr-un mod pozitiv. Eu pot spune că am invăţat-o să se imbrace, dar am avut un elev foarte bun. Aici m-am intălnit cu calitatea sa de a invăţa. Fiind o persoană cu multe calităţi, a ştiut să separe ideile şi problemele şi să asculte ce am avut de zis. Â

Eu creez pentru o prietenă şi pentru o mare artistă. Nu creez doar eu pentru ea, dar cei care ii creăm trebuie să ţinem cont de nişte lucruri. Trebuie să ţii cont de starea sa de spirit, trebuie să o cunoşti foarte bine. Ea trebuie să se simtă bine in ceea ce imbracă. Am invăţat să creez pentru artista Mirabela Dauer."

Discipol şi invăţăcel, doi artişti

Mirabela nu doar a invăţat de la alţii. Ea insăşi a devenit profesor: de muzică, de omenie. Unul dintre invăţăceii săi este Raoul, Rareş Borlea pe numele din buletin. De patru ani, cei doi artişti au in comun o prietenie frumoasă şi fructuoasă in acelaşi timp.

Elevul Raoul ne-a vorbit despre relaţiile dintre Mirabela şi el, doi artişti.Â

Pe doamna muzicii uşoare romăneşti Raoul a cunoscut-o acum cinci ani. S-au intălnit la diverse spectacole unde ea umplea sala de magie, iar el era un tănăr debutant. Piesa "Vreau să fii numai a mea" căntată de Raoul i-a plăcut Mirabelei, şi astfel s-a dat startul unei prietenii şi colaborări intre el şi Mirabela. Acum, cei doi au in spate o colaborare de aproape patru ani.

"Mirabela mi-a spus că apreciază căntecul meu «Vreau să fii numai a mea» şi intr-o doară mi-a spus că i-ar plăcea un căntec cu aceeaşi tematică şi acelaşi sound. A fost dorinţa mea să-i scriu un căntec. Aşa s-a născut «Mi-e dor să mai cred», primul căntec din colaborarea noastră. In aproape patru ani de prietenie frumoasă şi colaborare fructuoasă, am reuşit să lansăm trei albume: «Aş vrea să-mi dai inima ta», in 2005; «Dar din Rai», 2006, primul album de colinde şi căntece de iarnă din cariera Mirabelei; iar anul acesta am lansat albumul «Floare Albă, Floare Albastră»."

Rareş Borlea crede că intre Mirabela şi el există o compatibilitate şi o alchimie extrem de profunde. Este convins că aceste căntece pe care le-a scris pentru Mirabela n-ar fi avut aceeaşi soartă dacă ar fi fost interpretate de altcineva. "Ea ştie să fie dramatică... veselă... ştie să dea viaţă unui căntec."

 Vorbeam de invăţăcel şi discipol. Iată ce a avut Raoul de invăţat: "Mirabela nu doar profesional, dar şi ca om, mi-a deschis o mulţime de uşi şi m-a lăsat să invăţ de la ea cum să le ţin deschise mereu. Mi-a croit un drum, m-a invăţat să fiu artist, să nu trec neobservat. In fiecare zi trăiesc cu convingerea că Mirabela Dauer este pecetea destinului meu artistic. Ea este foarte deschisă. Sufletistă. Ambiţioasă. Om. Iar noi in primul rănd suntem foarte buni prieteni. Acel gen de prietenie bazată pe foarte mult respect. Cunosc sufletul Mirabelei. E frumos."

×
Subiecte în articol: mirabela mirabela 12 noiembrie 2007