x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Nat King Cole Trandafir hoinar!

Trandafir hoinar!

de Anca Alexe    |    17 Aug 2009   •   00:00
Trandafir hoinar!

Nu aveam cum să-l uităm pe Nat King Cole! A dăruit prea multe pentru a putea fi trecut într-un banal catalog al numelor de scenă. Vocea de catifea izvorâtă din tărâmul Făgăduinţei a trăit pentru muzică. Numele legendarului Cole a strălucit într-o lumină aparte.



Credinţa că planeta poate fi unită prin speranţe a dăinuit până la sfârşit în sufletul artistului. Nu a înfăptuit visurile tuturor oamenilor, aşa cum şi-a dorit, dar le-a impregnat convingerea că idealurile pot fi atinse. Maniera lui Nat King Cole şi stilul de muzică gustat de toate tipurile de public l-au situat pe podium... Unul dintre cei mai profesionişti muzicieni ai lumii. De la sfârşitul anilor '40 până la mijlocul anilor '60, gloria sa a crescut considerabil.

Artişti precum Frank Sinatra, Perry Como şi Dean Martin l-au apreciat nu doar pentru ceea ce a fost, dar şi pentru tezaurul liric pe care l-a lăsat în urmă. A împărtăşit cu aceşti colegi - pentru că aşa îi plăcea să îi numească - o carieră ornată cu zâmbete, emoţii, hituri, turnee, spectacole de radio, showuri de televiziune şi apariţii în lungmetraje.

Mulţi l-au regretat pe Nat King Cole. Tot la fel de mulţi nu au ştiut însă că timpul lui nu va apune niciodată... că într-o bună zi picăturile de apă vor străluci mai aprig pe "Trandafirul hoinar", "Balerina va dansa din nou", iar "Mona Lisa" va zâmbi.

×