x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Nat King Cole Un înger pe umărul meu

Un înger pe umărul meu

de Roxana Vintila    |    17 Aug 2009   •   00:00
Un înger pe umărul meu
Sursa foto: /who’sdatedwho.com

Una dintre piesele de rezistenţă ale lui Natalie Cole, fiica celebrului Nat King Cole, e "Walkin’ My Baby Back Home". Un duet făcut peste timp cu tatăl său.

Una dintre piesele de rezistenţă ale lui Natalie Cole, fiica celebrului Nat King Cole, e "Walkin' My Baby Back Home". Un duet făcut peste timp cu tatăl său.

A ştiut să ducă mai departe un stil inconfundabil... A călcat pe urmele legendarului Nat King Cole... La doar 11 ani Natalie a apărut într-un muzical interpretând un duet cu tatăl său ("It's a Bore"). Destinul său era croit... iar Nat, deşi simţea acest lucru, nu a vrut în acel moment să-i spună fetiţei sale... 


O carieră strălucită de peste 25 de ani în lumea jazzului şi nu numai. A abordat mai multe genuri muzicale: de la R&B şi jazz, la pop şi soul. Este câştigătoare a opt premii Grammy. În anul 2000 a publicat "Un înger pe umărul meu", volumul său autobiografic... Iată, pe scurt, cartea de vizită a celebrei Natalie Cole.

PROVOCARE
Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt şi cele care i-au adus recunoaşterea: "Everlasting" şi "Unforgettable... With Love". Lansat în 1991, acest din urmă album obţine nu mai puţin de şase Grammy. "Still Unforgettable", lansat în 2008, a fost vândut în opt milioane de exemplare numai în Statele Unite. Albumul din care face parte şi duetul "Walkin' My Baby Back Home" obţine două premii Grammy. Iată ce declară artista despre acest proiect: "Sincronizarea reprezintă totul şi nu m-am grăbit să fac o asemenea înregistrare. Nu există niciodată o garanţie a succesului când eşti gata să înregistrezi piese de o asemenea anvergură. Ai nevoie de curaj! Nu am vrut să mă fac de ruşine după succesul cu «Unforgettable... With Love»... Aşa că am aşteptat". Şi acest album a dovedit în timp că a meritat aşteptarea...

"Am simţit că acest duet trebuie să fie ceva mai special... Am căutat totodată să fie o piesă familiară pentru un anumit tip de public. Mi-am zis că acesta ar fi drumul cel bun... Este ca dragostea dintre părinte şi copil. Este ca şi cum el este chiar aici cu mine. Toate piesele de pe acest album au fost o adevărată provocare pentru mine pentru că interpretarea lor originală păstra stilul atât de clasic al tatălui meu. Stilul său atât de... iconic".

DRUMUL EI
Natalie Cole nu a încercat să copieze stilul tatălui său, ci să-şi construiască propriul drum în lumea muzicii. Şi a reuşit. Piesele sale sunt poate mărturia cea mai de preţ. Iată câteva dintre ele: "A Little Bit of Heaven", "Sophisticated Lady", "Ask a Woman Who Knows", "Everlasting", Gonna Make You Mine", "Sorry", "Your Eyes".

×