x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Patricia Kaas O carieră începută timpuriu

O carieră începută timpuriu

de Catalin Pruteanu    |    Luminita Ciobanu    |    08 Iun 2009   •   00:00
O carieră începută timpuriu
Sursa foto: Nova Music/Sony Music/

S-a născut într-o familie sim­plă şi a pă­şit pe calea mu­zicii încă din pri­mii ani ai vieţii.



Patricia Kaas s-a născut în plină iarnă în cea de-a cincea zi a lui decembrie 1966 în Forbach, un orăşel cu vreo 20.000 de locuitori din regiunea Lorraine din nord-estul Franţei. Forbach, un oraş minier, se află la câţiva kilometri de graniţa cu Germania. Tatăl ei, Joseph, era francez, iar mama, Irmgard, era de etnie germană, astfel că limba maternă a Patriciei a fost germana. Familia viitoarei vedete inter­naţionale era una numeroasă, Patricia mai având şase fraţi. Tatăl său, Joseph, muncea din greu în mină pentru a asigura strictul necesar familiei sale.

Muzica a prins rădăcini în inima micuţei Patricia încă din primii ani de viaţă. Fredona melodii care-i ajungeau la ureche şi memora imediat versurile, iar melodia nu-i punea nici o problemă. Fami­lia Patriciei nu avea o istorie muzicală deosebită, dar, aşa cum spune acum artista, "mama a descoperit la un moment dat că vocea mea ar putea avea ceva special şi m-a convins să merg pe această cale".

PRIMUL CONTRACT. Piese ale interpretei aflate pe atunci în mare vogă şi-au făcut loc şi în repertoriul Patriciei. Talentul său ieşit din comun impresiona. Pe la 9 ani, micuţa Patricia cânta deja pe la petrecerile locale piese ale celebrilor Sylvie Vartan, Claude François sau Mireille Ma­thieu, dar şi melodii clasice americane, cum ar fi "New York New York". De fiecare dată era răsplătită cu aplauze furtunoase. După ce a împli­nit 13 ani, micuţa franţuzoaică şi-a creat propriul grup de acom­paniament, iar acordu­rile speciale ale melodiilor lor captau atenţia publicului. Din programul pe care îl punea în scenă nu lipseau melodii din repertoriul internaţional. Ajutată de fratele său, Egon, la scurt timp, Patricia Kaas a semnat un contract cu "Saarbrucken Club Rum­pel­kammer", un cabaret german din Sarrebruck. Aici a cântat în fiecare sâmbătă seara, sub numele de Pady Pax, după trupa Pax Majorettes din Sti­ring Wendel. I-a fost alături şi sora sa, Carine. Împreună realizau un mare show.

FĂRĂ REGULI CON­­VENŢI­ONALE.
Atmosfera cabaretului german în care tinerele soliste şi talentata trupă susţineau spectacole captau atenţia tutu­ror! Într-un cadru neconvenţional, unde spectatorii nu aveau reguli scorţoase, de înaltă societate, muzica Patriciei era fenomenală. De acel cabaret în care divertismentul, mu­zica, dansul şi comedia creau o atmosferă magică, Patricia îşi aminteşte azi cu uşoară nostalgie. Cum putea uita cei mai frumoşi ani din viaţă şi un început de ca­rieră care avea să-i contureze personalitatea?! La "Saarbrucken Club Rumpelkammer" Patricia a cântat şapte ani. Vocea sa, uşor gutu­rală şi forţa ieşită din comun i-au adus celebritatea pe plan local. Cei care o urmăreau interpretând piese de succes vedeau în ea o nouă Edith Piaf şi o altă Marlene Dietrich.

SCHIMBAREA. În 1985 a avut loc o schimbare radicală în cariera cântăreţei de cabaret de până atunci. Spectacolele de sâmbătă seară susţinute până atunci pe o scenă mică aveau să rămână o frumoasă amintire. Desti­nul său era cu totul altul, iar cabaretul rămânea un început de carieră învăluit în rotocoalele fumului de ţigară.

×
Subiecte în articol: patricia patricia kaas