x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Patricia Kaas Pe marile ecrane

Pe marile ecrane

de Catalin Pruteanu    |    Luminita Ciobanu    |    08 Iun 2009   •   00:00
Pe marile ecrane
Sursa foto: Eric Gaillard/REUTERS

De-a lungul timpului, Patricia Kaas s-a apropiat de cinematografie atât ca actriţă cât şi ca interpretă.



Încă de la începutul carierei, Patricia Kaas a primit numeroase oferte de a juca în filme de lungmetraj. Una dintre acestea, care i-a produs un interes deosebit, a fost cea din 1994 a lui Stanley Donen, regizorul şi coregraful american care a realizat împreună cu Gene Kelly celebrul muzical "Singin' in the Rain". Stanley Donen dorea să-i ofere Patriciei rolul lui Marlene Dietrich într-un film despre vedeta de origine germană. Un rol foarte potrivit pentru Patricia Kaas, care ne-a declarat: "«Lili Marlene» de Marlene Dietrich a fost primul cântec pe care l-am interpretat şi mi-l voi aminti întotdeauna". Proiectul nu avea să se materializeze, însă Patricia Kaas nu a rămas departe de lumea filmului.

CONTRIBUŢII. În 1995 a înregistrat coloana sonoră a filmului "Les Misérables", regizat de Claude Lelouch. Tot în acest an a apărut şi filmul "L'appât" al regizorului francez Bertrand Tavernier, în care acesta a folosit piesa "Il me dit que suis belle" de pe albumul din 1993 al Patriciei, "Je te dis vous".

ROL. În mai 2001, artista a început, alături de Jeremy Irons, filmările la ecranizarea regizată de Claude Lelouch, intitulată "And Now... Ladies and Gentlemen..." ("Şi acum... Doamnelor şi domnilor..."). În film, Patricia Kaas joacă rolul lui Jane Lester, o cântăreaţă de jazz, iar Jeremy Irons - un hoţ de bijuterii, Valentin Valentin, care pleacă într-o călătorie pe mare, în jurul lumii. În Maroc, Valentin o întâlneşte pe Lester, o cântăreaţă decepţionată în dragoste şi care încearcă să-şi uite trecutul. Cei doi se cunosc şi astfel începe o nouă poveste de dragoste. Premiera filmului a avut loc în primăvara anului 2002, acesta fiind prezentat şi la Festivalul de Film de la Cannes.

×
Subiecte în articol: patricia kaas