x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling Are aura ei

Are aura ei

de Loreta Popa    |    22 Dec 2008   •   00:00

Titus Andrei a realizat cel dintâi interviu cu Paula la Radio, imediat după lansarea ei de la festivalul "Aurelian Andreescu" din 1996...



Prima întrebare a lui Titus Andrei… "Când apare ce faceţi voi acum?" De Crăciun. "Cum Paula este născută de Crăciun, era imposibil să nu aibă o aură a ei, să nu ajungă celebră", spune omul de radio. "Eu cred că este printre vocile de prim rang din Europa. Poate chiar din lume. Eu o percep astfel întrucât urmărind-o de când lua premii pe la festivalurile pentru copii, «Ursuleţul de aur» şi nu mai ştiu pe unde, şi până a scos acum albumul "Paula Seling 1998-2008", o istorie a carierei ei, mi-am dat seama ce mare voce este, alături de Monica Anghel şi Nico, de la noi, pe care le consider voci de talie mondială.

CEA MAI BUNĂ VOCE. Poate că în alte condiţii şi cu oameni care să meargă exact la ţintă ar fi fost cunoscută în toată lumea. Fundaţia Phoenix, respectiv Paul Nancă, a avut grijă să o lase să cânte în deschidere la Joan Baez şi la Chick Corea, ceea ce nu este lucru la îndemâna oricui… să cânţi în deschiderea unor asemenea vedete! Apoi, la Braşov, în deschiderea lui Ricky Martin, în 2003, după ce fusese desemnată în 2001 cea mai bună voce feminină de la noi, iar în 2002 la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi, cea mai bună interpretă pop. A avut, de asemenea, turnee în Turcia, Macedonia, Malta, Ungaria, Austria, Spania, Norvegia, Statele Unite, Canada, Anglia. Ce mai, o activitate extraordinară", este de părere Titus Andrei.

IMPRESIONANT. "Cei 10 ani pe care ea îi adună pe acest album al ei sunt sugestivi pentru întreaga ei carieră. Are aici o variantă extraordinară la «Ploaie în luna lui Marte» a lui Nicu Alifantis, pe versuri de Nichita, o interpretare extraordinară, de mult nu am mai auzit aşa ceva, chiar am fost impresionat. Eu am ascultat acest album pentru proiectul nostru «80 de ani de muzică în 80 de ani de radio»… Ea a relansat această piesă a lui Nicu, pe care el o scrisese pe la sfârşitul anilor ’70. Era elev când a scris această bijuterie muzicală, la fel ca şi «Decembre», apărută pe albumul «Piaţa Romană nr. 9». Şi 10 ani mai târziu a fost reluată de Paula, a fost cântată şi la Mamaia de către ea, în 1999. Paula e altfel decât alţi artişti din zilele noastre. Un om care studiază pianul de mic, care studiază muzica, nu are cum să-ţi dea de gândit în sensul peiorativ al cuvântului. Pe mine ea m-a pus de multe ori pe gânduri în sensul cel mai frumos al cuvântului...", mărturiseşte Titus Andrei.

"Paula este om special pentru că are o educaţie specială, o conduită specială, are acea atitudine faţă de ceilalţi din care îţi dai seama că ea este o fiinţă educată care nu a trecut prin şcoală cum trec astăzi foarte mulţi elevi şi studenţi"

Titus Andrei - om de radio

×