x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling "Mă dăruiesc cântând"...

"Mă dăruiesc cântând"...

de Loreta Popa    |    19 Oct 2009   •   00:00
"Mă dăruiesc cântând"...

Paula Seling are o aură specială conferită de vocea ei, una de prim rang în Europa şi nu numai. Un om special cu educaţie specială, cu o conduită specială. Urmărindu-i cariera, începând din clipa când lua premii la festivalurile pentru copii, "Ursuleţul de aur", şi până la clipa apariţiei ultimului album, nu poţi să nu observi bucuria cu care compune şi se joacă pe portativ cu notele muzicale.



1998 a fost un an plin, unul în care Paula a lansat nu mai puţin de trei albume: "Colinde şi Cântece sfinte", "Ştiu că exist", "Only love", iar în 1999 a terminat şi lansat albumul "De dragoste", ce conţinea zece piese compuse de Nicu Alifantis: "Aproape linişte", "De dragoste", "Ce bine că eşti", "Apa mării", "Luna în câmp", "Ajunul din copilărie", "Romanţă mică", "Cafeaua de dimineaţă", "Umbra", "Vino noaptea".

După ce a finalizat cursurile Facultăţii de Jurnalism, a început să scrie muzică şi texte împreună cu Paul Seling, fratele ei. Acest album a fost cea dintâi schimbare de atitudine, de muzică şi de sound. De aceea 2001 a reprezentat un an important în cariera Paulei, pe lângă toate acestea ea a fost desemnată cea mai bună voce feminină din ţara noastră, iar în 2002, la Premiile Muzicale Radio România Actualităţi, cea mai bună interpretă pop. Fiecare album al ei este unul care captează atenţia. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Paula e altfel decât alţi artişti din zilele noastre. Un om care studiază pianul de mic, care studiază muzica nu poate decât să te facă să-l admiri necondiţionat. Concursurile, festivalurile la care Paula a participat de-a lungul timpului nu au reuşit decât să-i dea încredere în puterile ei şi să o ajute să capete experienţă. În ianuarie 2001 a scos "Mă voi întoarce", un album special, cu cântece de iarnă: "Mă voi întoarce" (2001), "Lângă mine" (cu Direcţia 5), "Nu vreau să te pierd", "Vremuri calde", "Mă voi întoarce", "Aripi", "Zi de zi", "Ninge tăcut", "Noaptea asta". În acelaşi an a apărut "Prima selecţie", o culegere de piese din concerte, duete, reeditări ale unor piese de succes, dar şi "Ştii ce înseamnă".

În 2003 a scos un album incredibil, cu 17 piese, numit "Fără sfârşit", care conţine şi piesa "Timpul", al cărei videoclip a fost realizat la Veneţia de Dragoş Buliga. Îşi aminteşte fiecare bucurie, fiecare lacrimă, fiecare cântec înregistrat, cu atât mai mult cu cât din 2005 s-a căsătorit cu Radu Bucura şi creaţiile ei au căpătat mai multă consistenţă.

A urmat în 2006 albumul de colinde intitulat "De Sărbători", care cuprinde 14 colinde şi cântece sfinte. "Mă dăruiesc mult cântând această muzică divină cu mesaj foarte puternic şi care este cea mai apropiată de sufletul meu", a afirmat Paula Seling cu prilejul lansării ce a avut loc la Braşov. Artista spune că printre piese se numără şi cântece bisericeşti, pe care mama ei şi mama soacră le-au selectat. Melodiile beneficiază şi de acompaniament orchestral inedit, cu pian, violoncel sau oboi. Albumul este extrem de solicitat şi s-a vândut până acum în peste 3.000 de exemplare. Cele mai cunoscute piese cântate de Paula Seling în cei 10 ani de activitate discografică au fost reeditate şi incluse pe ultimul ei album, care se intitulează

"1998-2008".

Ultimul album este unul de excepţie şi se numeşte "Culeg vise". El conţine piesele "Ochii tăi", "Nu vezi că mă sting", "Culeg vise", "De ziua ta", "Vreau să cred", "Eu fără tine", "Departe", "Lucrurile astea mici", "Mi-e dor", "Promit", "Hey you", "Tu nu vezi", "Acolo sus", "O zi perfectă", "Toamnă-n Bucureşti", "Cine poate spune", "Zburător".

×
Subiecte în articol: Paula Seling