x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Paula Seling Un drum ales

Un drum ales

de Anca Alexe    |    22 Dec 2008   •   00:00

Duetul dintre Paula Seling şi Cristi Enache, solistul formaţiei Direcţia 5, a fost destinat gloriei.



Printr-o singură colaborare, au reuşit să plaseze piesa "Lângă mine" în topul preferinţelor publicului din România. Pe îndrăgita Paula Seling, interpretul mărturiseşte că a remarcat-o cu mai mult timp în urmă…

"Am întâlnit-o mai demult. Fiind însă colegi de scenă este mai uşor să ne cunoaştem, să interacţionăm. Aşadar, momentul în care am stat de vorbă în ceea ce priveşte o eventuală colaborare a fost în 2000. I-am propus ca în albumul pe care urma să-l lansez, «Cântece noi», să formăm un duet. Am înregistrat piesa respectivă şi, ulterior, am realizat că din punct de vedere artistic vocile noastre s-au potrivit excelent".

LIRISM. Deşi nu a existat un "contract" pe termen lung, Cristi Enache susţine că va cânta alături de Paula ori de câte ori va avea ocazia. "Ştiu că nu a fost mai mult de o piesă însă, fără să exagerez, m-a încântat foarte mult. În ceea ce o priveşte pe ea, are o voce cu totul şi cu totul specială. Într-o lume a beat-ului şi a tehnologiei, lirismul ei ocupă un loc deosebit. Are un glas nemaipomenit, plăcut care a încălzit de fiecare dată inimile oamenilor. A încercat în copilărie să abordeze mai multe genuri muzicale, dar cred că acesta i se potriveşte cel mai bine. Acest drum defineşte perfect ceea ce Paula cântă de 10 ani", apreciază solistul.

CARIERĂ. Fără îndoială şi-o poate imagina pe Paula Seling jucând într-un musical. "Este o persoană foarte talentată, cu un potenţial mare şi cred că s-ar regăsi în mai multe variante de program artistic. Plus că este şi foarte expresivă. Mi-a plăcut întotdeauna faptul că e exigentă cu ea însăşi. Asta nu e rău! Cred că fiecare trebuie să avem o măsură a exigenţei foarte ridicată. Pe de altă parte, e o persoană destul de sensibilă.

Nu am reuşit să o cunosc foarte bine ca om, ci doar ca profesionist. A făcut carieră şi sunt convins că peste 10-20 de ani ne vom întâlni pe aceeaşi scenă şi va avea acelaşi succes. Îi urez foarte multă sănătate, multă inspiraţie, ca şi până acum. Şi sper să-şi păstreze curajul prin care s-a remarcat, abordând acest gen de muzică. Iar stilistic vorbind, să nu facă nici un fel de compromis", încheie Cristi Enache.

"Parcă au trecut într-o clipă, şi, privind înapoi, îmi dau seama că fiecare secundă a meritat! Fiecare bucurie, lacrimă, fiecare cântec înregistrat sau moment de singurătate au avut rolul lor. Şi mai ales, amintindu-mi ce am simţit când întreaga sală a teatrului Sică Alexandrescu din Braşov cânta alături de mine, trupa mea şi Filarmonica din Braşov la spectacolul aniversar de 10 ani, care a avut loc la 1 iunie 2006, amintindu-şi, o dată cu fiecare piesă, momente din cei 10 ani ce au trecut, am simţit că nu trăiesc şi nu muncesc în vânt"
Paula Seling

×