x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Semnal M Povestea continuă

Povestea continuă

de Alex Revenco    |    22 Sep 2008   •   00:00

În noua formulă, grupul clujean a participat în această vară la Hot Summer Fest.

În noua formulă, grupul clujean a participat în această vară la Hot Summer Fest.

 
Reluînd firul poveştii Semnal M, ajungem la 2007, cînd formaţia a împlinit 30 de ani de existenţă. Cu acest prilej au avut loc două mari spectacole, unul la Cluj şi altul la Bucureşti.

Ştefan Boldijar precizează că: “La Bucureşti am fost invitaţi de inimosul director al Casei de Cultură a Studenţilor Grigore Preoteasa, Răzvan Creţan, să sărbătorim aniversarea noastră împreună cu cea de 70 de ani a Casei de cultură. Şi acest spectacol a fost înregistrat şi transmis integral de postul naţional de televiziune, în regia vechiului prieten al grupului, Dan Banu.


HOT SUMMER FEST. În primăvara anului 2008, la propunerea lui Florin Ştefan, Fane Nagy este înlocuit de Dan Secheli, un toboşar din Baia Mare, stabilit în Elveţia de 18 ani, care deţine acolo şi un studio de înregistrări. Acomodarea s-a făcut foarte repede, Dan fiind familiarizat cu stilul Semnal M, şi, după cîteva repetiţii la Cluj, trupa a fost gata de spectacole. În luna august, Semnal M a participat la Costineşti la «Hot Summer Fest», organizat de Antena 1, în colaborare cu Casele de Cultură ale Studenţilor din Bucureşti şi Iaşi.


SACI SALAMON. La aniversarea de la Cluj a participat şi Salamon «Saci» Francisc, fost toboşar al formaţiei între 1980 şi 1995. Iată ce zice Saci: «Am copilărit cu Iuliu Merca locuind în case învecinate la Cluj şi am ajuns să cîntăm împreună încă din 1963 în formaţia  Saturn, iar din 1965 pînă în 1968 în Index. Începînd cu 1970 şi pînă în 1980 am fost alături de formaţiile Depold şi Vicky Franck (cu Nelu Slev), timp în care drumurile mele s-au intersectat de multe ori cu cele ale lui Iuliu Merca, în special pe litoral, unde am cîntat adesea în localuri învecinate.

 
CLIPE EXTRAORDINARE. Mi-a şi spus de multe ori să încercăm să facem o trupă împreună, amîndoi fiind clujeni, acest lucru devenind posibil doar în 1980, cînd m-am eliberat de angajamente. Am petrecut împreună clipe extraordinare, înregistrînd discuri, făcînd imprimări radio şi multe filmări tv, turnee prin toată ţara. Am fost cu Semnal M pîna în 1995, cu mici întreruperi (cînd am avut turnee cu Compact Cluj, condus de Costi Cămărăşan) şi am participat şi la Concertul Aniversar de la Cluj, colaborînd şi în prezent la evenimente ocazionale.”

 
“Am petrecut împreună clipe extraordinare, înregistrînd discuri, făcînd imprimări radio şi multe filmări tv, turnee prin toată ţara”
Salamon «Saci» Francisc - fost toboşar al formaţiei între 1980-1995

×
Subiecte în articol: semnal m