x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Prietenii

de Costin Anghel    |    30 Mar 2009   •   00:00
Prietenii

Haideţi la o discuţie despre prietenie! Sunt mulţi cei care imită acest rol. Titulari de drept, prea puţini.



O discuţie interesantă. Despre prieteni. Adăugăm şi una despre cariera artistică. Deşi vorbim de două lucruri foarte diferite, le putem alătura, datorită speciei pe cale de dispariţie din care fac parte. Aceea a oamenilor de valoare. La o discuţie cu Ştefan Bănică jr despre cele două noţiuni, afli lucruri interesante...

Să explicăm.
Alături de familie, prietenii sunt foarte importanţi pentru Ştefan Bănică jr. Oameni la care ţine şi care ţin la el. Sunt cei ce-l ştiu în toate ipostazele. Cei care-i stau aproape. O a doua familie! Artiştii sunt importanţi. Ştefan face şi el parte din această categorie. Şi explică foarte concret ambele noţiuni.  

"Prietenii în adevăratul sensul al cuvântului sunt foarte puţini. La fel şi artiştii. Prietenia se consolidează în timp, ca şi valoarea unui artist. În momentul în care în timp fluctuaţiile sunt mici, îţi dai seama că este un lucru solid pentru tine. Relaţia ta cu ei. O chestie intimă. O relaţie puternică pe care o simţi în toate momentele importante ale vieţii tale, unde acest prieten este prezent. Iar ca artist, simţi relaţia cu publicul. Acolo nu mai este o chestie intimă. Dar acolo rezultatele se văd şi mai bine. Se văd cele care rezistă în timp. Filme, piese, cântece. Dacă ele rezistă în timp, clar  omul este o valoare." Pentru Ştefan, artist este cel care creează. Cel care are magia creaţiei. Cel care poate fi un catalizator. Consideră că executanţi sunt o grămadă.  Îi pune în această categorie pe cei care sunt în stare să facă un lucru bine, corect, dar care mai departe nu pot trece.

Învăţături amicale. "Prietenia trebuie cultivată. Este ca o căsnicie. Ştii că te bazezi pe acea persoană şi te surprinde plăcut, cu lucruri noi. Lucrurile noi dau prospeţimea unei relaţii. Am prieteni puţini, dar buni. Cel mai bun prieten îl am din copilărie. Mă ştiu cu el practic de 40 de ani. Am şi alte prietenii, de 20-25 de ani. Ne regăsim în momentele importante. În momentul în care-ţi regăseşti pretenii în toate momentele importante ale vieţii tale, naşteri, morţi, bucurii, în orice, atunci înseamnă că este o relaţie solidă."

Bun tată, interpretul îi învaţă pe cei doi copii ai săi aspecte importante ce ţin de legile relaţiilor de prietenie. "Ei trebuie să ştie că prieteniile, ca şi căsniciile se pot destrăma. Este foarte dureros, dar  există această posibilitate. Pe când familia, mama, tata, sora, fratele... lucrurile acestea nu se pot schimba. Chiar dacă relaţiile nu sunt chiar ok, asta nu schimbă nimic." Ştefan a învăţat să se îndrepte spre lucrurile pozitive. Pentru că viaţa este foarte scurtă. Filosofia lui de viaţă se află într-un cântec care se regăseşte şi pe discul ce însoţeşte Ediţia de Colecţie. În piesa intitulată "Epilog". "Vreme trece, vreme vine,/ Suntem nişte simpli spectatori!/ Vreme trece, vreme vine.../ Te naşti şi apoi mori!" Asta-i viaţa! Trebuie s-o trăieşti din plin!

"Prietenii în adevăratul sensul al cuvântului sunt foarte puţini. La fel şi artiştii. Prietenia se consolidează în timp, ca şi valoarea unui artist. În momentul în care în timp fluctuaţiile sunt mici, îţi dai seama că este un lucru solid pentru tine.
Ştefan Bănică jr

AMICUL CRISTI
Cristian Barbărasă este unul dintre cei mai vechi prieteni ai artistului. Se ştiu din copilărie. Între timp, Cristi i-a devenit impresar. Vorbele lui explică ce înseamnă prietenie şi camaraderie. "Puţine sunt cuvintele care pot să definească mulţi ani de prietenie şi de muncă, momentele le ştim noi, fac parte din viaţa noastră de zi cu zi. Sacrificii, tensiune, bucurii, succese. Dacă ar fi timpul să trag linie în toată această colaborare aş defini-o ca pe un real succes. Profesionalism în tot ceea ce face este cuvântul care-l defineşte pe Ştefan, indiferent de locaţia sau tema unui  eveniment/concert, Ştefan se implică însă cu aceeaşi seriozitate, fapt care a dus la rezultate concrete."

×
Subiecte în articol: ştefan