x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Net zoom

21 Apr 2008   •   00:00

Fiind conştiente de ameninţările aduse de industrializare şi urbanizarea excesivă vieţii sălbatice, guvernele africane au stabilit diverse parcuri şi rezervaţii naturale

library.thinkquest.org/16645/national_parks/national_parks.shtml

 

 

Fiind conştiente de ameninţările aduse de industrializare şi urbanizarea excesivă vieţii sălbatice, guvernele africane au stabilit diverse parcuri şi rezervaţii naturale aproape în fiecare ţară. Acest site prezintă cele mai importante parcuri naturale, incluse în majoritatea călătoriilor tip safari, dar şi pe cele mai puţin cunoscute, la care se ajunge mai greu, încercînd să păstreze cele mai bune legături dintre oameni şi animale. Wildlife Conservation Challenge este un joc interactiv, care îţi oferă un tur al Africii pentru a afla mai multe despre speciile pe cale de dispariţie aflate pe continentul fierbinte.

 

 

http://www.krugerpark.co.za/

 

 

KrugerPark.co.za este site-ul oficial al rezervaţiei naturale Kruger din Africa de Sud. Cu o suprafaţă de 18.989 de kilometri pătraţi, parcul Kruger se întinde pe 350 de kilometri de la nord la sud şi pe 60 de kilometri de est la vest. Zona a fost numită de către UNESCO Rezervaţia Internaţională a Omului şi a Biosferei. Un număr de 147 de specii de mamifere îl plasează în fruntea rezervaţiilor africane în ceea ce priveşte biodiversitatea.

 

 

http://www.ecoafrica.com/

 

 

Africa de Sud a dedicat conservării plantelor şi vieţii animalelor sălbatice specifice un teritoriu de peste trei milioane de hectare. EcoAfrica te ajută să-ţi planifici o călătorie ecologică pe continentul plin de surprize şi te învaţă să protejezi ceea ce te înconjoară. Tot pe EcoAfrica afli cele mai noi ştiri legate de ecologie şi spaţiul african.

 

 

 

http://www.africam.com/

 

 

Africam.com este un site care prezintă Continentul negru aşa cum este ea, prin filmări în timp real rea­lizate pe teritoriul celor mai importante rezervaţii naturale. Camerele care pot fi accesate de aici îţi crează impresia unui real safari printre cele mai uimitoare animale ale Africii. Acum, cu ajutorul unor oameni cu adevărat pasionaţi, poţi descoperi Africa din confortul propriului cămin.

 

 

 

http://www.places.co.za/html/south_african_national_parks.html

 

 

Al doilea parc-rezervaţie ca mărime din Africa de Sud este Kgalagadi Transfrontier Park, care acoperă spaţiul deşertului Kalahari, unde în timpul verii temperaturile ating ziua pînă la 40 de grade Celsius. Doritorii de excursii în Kalahari află de pe acest site cum să se pregătească mai bine pentru înfruntarea condiţiilor aspre de climă cu temperaturi mari ziua şi aproape de 0 noaptea. Cu 20 de parcuri naţionale, Africa de Sud reu­şeşte să te transpună într-un alt univers, în care lucrurile se întorc la origini. Aici găsiţi informaţii despre toate cele 20 de parcuri şi rezervaţii.

 

 

 

http://www.sanparks.org/

 

 

SANParks este un site oficial, care oferă informaţii despre parcurile naţionale ale Africii de Sud, despre taberele ridicate aici, despre animalele sălbatice protejate şi despre relaţiile dintre oameni. Sanparks este una dintre cele mai importante organizaţii de conservare şi cercetare ştiinţifică din lume. Cei dornici de aventură pot găsi aici şi sfaturi pentru organizarea călătoriilor personale, cu sau fără ghid.

 

 

http://www.world-national-parks.net/af/af.htm

 

 

Pagina parcurilor naţionale din Africa este locul potrivit dacă vrei să găseşti informaţii complete despre rezervaţiile de pe continent. Intenţia creatorilor site-ului a fost aceea de a construi o adresă virtuală la care cei interesaţi pot găsi informaţii vala­bile şi asistenţă în planificarea călătoriilor pe continentul African. Site-ul poate fi accesat şi de curioşii care vor să afle mai multe despre animalele din zonele sălbatice ale Kenyei, Botswa­ney, Tanzaniei, sau ale Africii de Sud.

 

 

http://www.tembe.co.za/

 

 

Tembe.co.za este site-ul oficial al parcului pentru elefanţi Tembe dintre Africa de Sud şi Mozambic. Parcul Tembe protejează viaţa a 220 dintre cei mai mari elefanţi din lume, alături de alte mamifere mari, cum ar fi: lei, leoparzi, rinoceri negri şi albi şi bivoli. Site-ul oferă soluţii celor care doresc să viziteze parcul, dar şi o galerie foto celor care nu speră să ajungă acolo prea curând.

×
Subiecte în articol: africa