x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Tamara Buciuceanu-Botez Putere, succes, talent

Putere, succes, talent

de Catalina Iancu    |    10 Aug 2009   •   00:00
Putere, succes, talent

Nici măcar un accident la umăr nu a întors-o din drum. A plecat în turneu cu mâna bandajată, şi aşa a jucat în spectacole.



Dacă ar fi scris aceste cuvinte, cu siguranţă Stela Popescu ar fi scris cu majuscule fiecare atribut. "Nu este doar o mare actriţă, ci este o artistă de excepţie. Unul dintre cazurile rare ale teatrului românesc, cum au fost Bibanu, Toma, tipuri speciale de actori care nu se întâlnesc foarte des. Absolut ieşită din comun. În al doilea rând este un om foarte drăguţ, eu lucrez cu ea de multă vreme. Atunci când plecăm în turneu, stăm în aceeaşi cameră. E drăguţă, modestă, la locul ei, nu are fasoane, n-are fiţe. E caldă şi apropiată, aşa, ca om".

ÎN JURUL LUMII. De câţiva ani buni, cele două artiste joacă împreună într-un spectacol semnat de Dan Puican, un proiect făcut special pentru diaspora: piesa lui George Astalos "Caviar, votcă şi bye bye". "A fost un succes foarte mare şi am făcut cu ea mai mult de 26 de capitale ale lumii. În plus, am fost în Australia, în Africa de Sud, în Canada, în Argentina, în afară de Japonia aproape că am bătut toată lumea. După caracter se cunoaşte omul. De aceea spun că la drum îţi dai seama când stai cu un om, când mănânci cu el, când dormi cu el, atunci îi cunoşti caracterul. Şi e un om cu totul special. O femeie deosebită, dintr-o bucată".

NU S-A PLĂNS NICIODATĂ.
O întâmplare care nu e amuzantă, dar e demnă de ţinut minte ne este oferită tot de Stela Popescu: "Cu două zile înainte de a pleca în Australia s-a lovit la un umăr. A avut clavicula ruptă, iar eu am crezut că n-o să mai meargă în turneu. De fapt, cu toţii am crezut asta, dar... nici gând! A mers şi nu s-a plâns o dată, deşi sigur că o durea. O ajutam să se îmbrace. Avea un bandaj legat de corp, fiindcă altfel nu se putea. A jucat spectacolele fără să se plângă niciodată. Altcineva poate ar fi spus că e în vârstă, că-i e greu... Aflaţi că nu a scos o vorbă. Asta înseamnă putere", spune Stela Popescu.

Artistele au jucat, de asemenea, şi în multe piese radiofonice, dar şi la revistă. "Suntem cam de aceeaşi vârstă, eu sunt puţin mai mică, dar facem parte din aceeaşi generaţie. E un om care a trecut prin greu şi tratează cu seriozitate tot ce e în jurul ei".

Să nu uităm de talentul muzical. Tamara are o soră care e artistă de operă, dar şi ea cântă foarte bine. E rezervată, serioasă. E drăguţă, modestă, la locul ei, nu are fasoane, n-are fiţe.
Stela Popescu,  -  actriţă

×
Subiecte în articol: tamara buciuceanu-botez