x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vasile Şeicaru În turneu cu…Beatles!

În turneu cu…Beatles!

de Luminita Ciobanu    |    06 Iul 2009   •   00:00
În turneu cu…Beatles!
Sursa foto: supli_1/

Gabriela şi Vasile Şeicaru şi-au dorit o feţiţă. Fetiţa a fost... băieţel: Mihnea-Valentin, astăzi student la Sociologie în Germania, la Hanovra.

Cum mama sa era profesoară de germană, pentru Mihnea a fost uşor să deprindă tainele unei limbi străine care le poate pune multora probleme. „Mihnea a vorbit germana de mic", îşi aminteşte artistul în timp ce ne creionează imaginea fiului său, din primii ani de viaţă: „De mic, Mihnea a avut o tunsoare de care a avut grijă numai Gabi. Se purta atunci cu breton şi plete lungi, figură de fetiţă. Se vede şi acum dacă te uiţi la el că a fost băiatul mamei.

Tot timpul era legat de blugii mamei, de fusta mamei. Să nu fie murdar sub unghii. Când plecam cu el la fotbal Gabi îmi spunea: «Ai grijă, să nu cumva să vii cu el cu hainele rupte sau cu unghiile murdare!» Şi, ţin minte că la un moment dat s-a murădit enorm sub unghii. Eram la Codlea. I-am spus: «Fii atent aici! Te curăţ, dar te rog să nu-i spui lui mami cu ce te-am curăţat! Noi suntem bărbaţi!» «Da, Vale, (cum i se spune interpretului în familie şi între prieteni) suntem bărbaţi!»

L-am curăţat cu o şurubelniţă. «Nu spune nimic când ajungem acasă!» «Da, Vale, suntem bărbaţi! Ce naiba!» Iar prima grijă când am ajuns acasă: «Muti, Vale a curăţat unghia cu şurubelţia!». Imediat i-au dat lacrimile. «Vale, iartă-mă, am zis că nu spun!» «Nu mai fac eu din tine copil model!» i-a replicat Gabi... «Muti, iartă-mă şi pe mine că ţi-am spus!», i-a răspuns trist băiatul", îşi aminteşte interpretul şi continuă:

 „Era o perioadă, în anii '80, când veneau fete în faţa casei mele din Strada Speranţei nr. 82 şi stăteau până noaptea târziu, pe scări uneori. Aveau cu ele caiete unde era notat aproape tot despre mine, întâmplări, decupaje din ziare, autografe vechi, fotografii. Când ieşeam sau mă întorceam de pe unde aveam treabă aveam o reacţie extraordinară. Ieşeam pe uşă, ele mă vedeau şi începeau să ţipe, se apropiau.

Iar Mihnea era mic şi când le vedea spunea: «Vale, uite cum ţipă lumea la noi!». El se uita mirat şi nu prea înţelegea de ce se întâmplă asta. Mai târziu a înţeles, iar când a fost întrebat de cineva din presa vremii unde e tata, el a răspuns: «TataĂ E plecat în turneu, cu Ştefan, cu Victor Socaciu, cu Vintilă şi cu Beatles!", spune Vasile Şeicaru râzând.

PIANUL. În copilărie Mihnea a cântat la pian. Părinţii săi doreau să-l înscrie la Liceul George Enescu. Băiatul s-a împotri­vit, şi cu toate că avea talent, n-a mai pus vreodată mâna pe pian. A vrut să fie liber. Ca şi mama lui, Mihnea Şeicaru a fost fascinat de limba germană. A urmat Liceul German, în prezent fiind student la Facultatea de Sociologie în Germania, unde şi-a deschis de curând şi o afacere.

„E în consiliul de administraţie într-un bar unde azi se ascultă un gen de muzică, mâine altul. Într-o zi mi-a spus:

«Vale, obişnuieşte-te cu gândul că ţara mea e Germania». E foarte iubit acolo. Are mulţi prie­teni. E înebunit după rock, poartă părul lung. Are tot felul de tatuaje. Unul dintre ele l-a visat. L-a pus pe hârtie. E un rocker frumos!", spune cu mândrie tatăl său, un alt iubitor al genului rock, însă un artist care iubeşte deopotrivă şi folk-ul.

×
Subiecte în articol: vasile seicaru