x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vasile Şeicaru Parte din fenomen

Parte din fenomen

de Loreta Popa    |    06 Iul 2009   •   00:00
Parte din fenomen
Sursa foto: /

Vasile Şeicaru nu i-a fost întotdeauna prie­ten. A fost însă în momentele-cheie, iar asta face ca suplimentul de fericire al Mariei Gheorghiu să fie total.



Cunoscuta cantautoare Maria Gheorghiu nu a ezitat nici o secundă atunci când am rugat-o să ne vorbească despre Vasile Şeicaru. „Au existat momente când Vasile s-a dovedit un bun coleg şi omul care a deschis pentru mine uşi importante. Uşi la care altfel nu ştiu dacă aş fi avut acces atât de uşor", spune Maria. „Cercul prietenilor mei s-a lărgit mult datorită lui şi din aproape în aproape am reuşit să ajung şi eu să respir aerul rarefiat al înălţimilor."

FURTUNI. „Sper că nu o să se supere Vasile pentru ce voi spune acum, dar chiar dacă o să se supere o să-i treacă, pentru că ştiu că nu ţine la supărare. Îi trece atât de repede încât nici nu ai timp să te superi pe el. Dacă ar fi să mă refer strict la muzi­ca lui, nu cred că pot adăuga nimic faţă de ceea ce ştie toată lumea. Cântecele lui sunt pe buzele tutu­ror.

Fiecare spectacol al lui este o demonstraţie de forţă şi de sensibilitate, extrem de bine dozate. Pe scenă electrizează, acaparează publicul total, nu-i dă voie să respire altfel decât împreună cu el. Vasile Şeicaru este genul de artist la care vii să-ţi încarci bateriile. Este atât de implicat în social şi ştie să-ţi spună atât de multe prin «Nici nu pot nimic să-ţi spun» încât ai impresia că o dată ajuns în faţa lui devii parte din el, te contopeşti, eşti absorbit în fenomenul Şeicaru", spune Maria Gheorghiu.

FOLK FĂRĂ VÂRSTĂ. „Am fost supărată pe el când mi-a spus că lupta mea pentru promovarea folkului prin licee este o bătălie pierdută şi că tineretul de astăzi vrea altceva. Aproape ajunsese să mă convingă. La un moment dat chiar aveam impresia că lupt cu morile de vânt. Însă am realizat, fericită, că doar cavalerul de la Mancha se bate cu ele, pentru că am trăit să-i demonstrez că bătălia mea este una reală şi cu sorţi de izbândă!"

„Vasile ştie cam tot ce mişcă pe piaţa muzicală de ieri, de alaltăieri, de azi. Ascultă radioul, citeşte presa şi în gene­ral nu prea poţi să-i vinzi gogoşi. Este chiar un artist al timpului său", a încheiat Maria Gheorghiu.

×
Subiecte în articol: vasile seicaru