x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vonda Shepard Muzica, un mare vis!

Muzica, un mare vis!

de Luminita Ciobanu    |    08 Feb 2010   •   00:00
Muzica, un mare vis!
Sursa foto: /GAB Archive/Redferns

Vonda Shepard s-a născut la 7 iulie 1963 la New York. A copilărit însă în California de Sud, alături de tatăl său şi de cele trei surori: Rosetta, Luana şi Brianna.



Personalitatea Vondei a fost conturată într-o atmosferă stimulativă. Părinţii ei s-au despărţit pe când avea 6 ani, însă ambii au ­încurajat-o pe Vonda să-şi urmeze visul de a studia muzica. A început să ia lecţii de pian şi a tratat cu extrem de mare ­seriozitate acest „capitol" important din viaţa sa de copil. Tatăl Vondei, actor, scriitor şi mare iubitor de artă, a încurajat-o să-şi compună ­propriile cântece. La 14 ani a început să concerteze în diferite cluburi din Los Angeles. Cânta seară de seară cu pasiune şi dăruire, astfel încât la 18 ani ­compusese deja foarte multe cântece. Avea în repertoriu ­îndeajuns de multe melodii care să fie adunate pe un prim album.  

ÎNTRE MUZICĂ ŞI ACTORIE
Cum tatăl său era actor, Vonda s-a îndrăgostit de această profesie. S-a gândit că, pe lângă cântec, ­actoria ar putea să-i contureze altfel destinul. Dar... n-a fost să fie. A ­realizat că muzica este de fapt marele său vis, iar actoria nu este decât un capriciu. A renunţat fără regrete. Avea 20 de ani şi cânta alături de Rickie Lee Jones într-un turneu, la voce şi pian. În 1987, dorinţa sa arzătoare de a realiza un album s-a concretizat. A semnat un contract cu Casa de discuri Reprise Records. Primul său album a fost lansat în 1989, iar melodia „Don't Cry, Ilene" s-a bucurat de un succes fulminant. Era doar începutul, pentru că „The Radical Light", cel de-al doilea album, a apărut în 1992, cu single-urile de succes „Searchin' My Soul" şi „Wake Up The House". Din nefericire, la casa de discuri au avut loc numeroase schimbări care au grăbit plecarea Vondei la scurtă vreme după apariţia albumului. A urmat o perioadă de discuţii, noi compoziţii. În ciuda oricăror ­impedimente, n-a dispărut din atenţia publicului, chiar dacă a susţinut concerte restrânse. S-a alăturat apoi într-un turneu corului legendarului Jackson Browne. Au urmat noi albume şi noi concerte, apoi, în 2004, Vonda Shepard s-a căsătorit cu producătorul muzical Mitchell Froom. La 15 aprilie 2006 s-a născut şi primul lor copil.

×
Subiecte în articol: vonda shepard