x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editie de colectie Vonda Shepard Un blog cu suflet de artist

Un blog cu suflet de artist

de Anca Alexe    |    Roxana Vintila    |    08 Feb 2010   •   00:00
Un blog cu suflet de artist
Sursa foto: Răzvan Chiriţă/AFP/MEDIAFAX FOTO

Blogul Vondei ­Shepard, relansat în 2008, a fost transformat de artistă într-un mic jurnal. La fiecare concert, fanii întâmpină emoţiile artistei. Pentru că ea le transmite din suflet şi cu naturaleţe...



În luna septembrie a anului trecut, Vonda scria pe blogul său (www.vondashepard.com): „Bună ziua tuturor (tuturor celor care ci­tesc asta)! Aşadar, am date noi cu privire la turneul european. S-a de­calat şi va avea loc în luna ianuarie a anului 2010. Nu am avut suficient timp să-l promovăm cum trebuie şi am întârziat un pic şi lansarea CD-ului «Best Of Ally McBeal». So­sim în Europa la mijlocul lui ianua­rie şi vom sta cam o lună. Nu vreau să mai dau informaţii greşite sau să dezamăgesc... Şi acum să vă mai po­vestesc ceva... M-am distrat extraordinar week-endul trecut în Boston, la Spitalul din Brigham, înfiinţat de comunitatea femeilor. A fost o seară caritabilă şi... s-au strâns 1.040.000 dolari!!! Wow, nu e fantastic? Nu am cuvinte să spun cât de mândră m-am simţit că am luat parte la acel eveniment. Aşa cum închei mereu... cu dragoste, Vonda!".

 Harta călătoriilor
Fie că îşi informează fanii cu privire la concerte sau turnee, fie că-şi aşterne impresiile, Vonda Shepard nu ezită să-şi completeze spaţiile blogului. Un refugiu de suflet pentru artistă. Un loc în care interpreta celebrei coloane sonore din Ally McBeal se simte... ca acasă.

În ultima notă din „jurnal", Vonda menţionează despre sosirea ei în România în 2010: „S-au schim­bat atât de multe în planul turneului meu. Se pare că a rămas doar Europa pe harta călătoriilor. Sta­tele pe care nu voi putea să le vi­zitez în primele trei luni ale anului le-am reprogramat pentru toamnă. Sunt foarte tristă din pricina asta... foarte tristă! Până una-alta, sunt foar­te încântată de faptul că am adău­gat locaţii noi pentru începutul acestui an. Una dintre ele este Ro­mâ­nia. Vă mulţumesc că sunteţi ală­turi de mine în perioada asta în care au loc atâtea schimbări. Cu dragoste, Vonda!" (7 ianuarie 2010).  

AMINTIRI DIN... ROMÂNIA!
„Ei bine, am ajuns în minunata Spanie după o lungă călătorie! Este ora două dimineaţa, dar nu pot adormi fără să scriu asta... Ceva neobişnuit s-a întâmplat în timp ce eram pe sce­nă la concertul din România şi po­vesteam publicului despre fiul meu... În America, noi avem aşa-nu­mi­tele «Dump Trucks». Sunt ca­mi­oane extrem de... frumoase şi luminoase, care fac multe lucruri, dar pe care noi le numim «Dump Trucks»... Este doar un nume! Înaintea concertului, pe la prânz, băiatul meu se uita uimit pe geam. Mă cheamă la el, închide geamul din cameră şi-mi spune: «Uite mami, aici este un Dump Truck ro­mânesc»! Iar eu m-am simţit mân­dră că înţelege co­rect un cuvânt din punct de vedere gramatical! Dar se pare că cineva nu a înţeles sensul acestei expresii şi, din păcate, un spectator a crezut că eu îi jignesc ţa­ra. În primul rând, mă simt în­gro­zi­tor că cineva ar putea să creadă despre mine că aş fi capabilă să jignesc oamenii. Din orice colţ al lumii ar fi. M-am simţit privilegiată că am susţinut atâtea concerte în tot atât de multe ţări. Trăiesc pentru asta! Din nefericire, încă există mul­te bariere impuse de cuvinte... de o limbă străi­nă! De aceea iubesc foarte mult muzica, pentru că toată lumea... SIMTE! Vă mulţumesc că m-aţi ascultat. Trebuia să îmi scot acest lucru din minte fiindcă mă supăra rău! Continuând într-o altă notă: «HOLA! Como estas?». Eu sunt tare fericită aici, în Spania! Nu vorbesc prea bine în spaniolă, dar îmi place Spania! Abia aştept ziua de mâine, când band-ul va fi în smoking... Cu drag, Vonda!". (22 februarie 2009) 

UN VIS... UN CONCERT
Fiecare spectacol reprezintă pentru Vonda o experienţă ce o apropie şi mai mult de oameni, de muzică, de locurile în care călătoreşte. Despre spectacolul din Spania, Von­da păstrează multe, multe amintiri frumoase: „Ce pot să spun? Este cea mai bună formaţie cu care am cân­tat vreodată în această viaţă! Nu gă­sesc cuvintele potrivite ca să vă spun cât sunt de fericită... Când am în­registrat albumul «From the Sun», am vrut să fiu eu cea care scrie pie­sele pentru că va fi extrem de palpitant să le interpretez live! Şi exact asta am simţit! A fost minunat să vă văd feţele pline de bucurie şi de zâm­­bet! Cuvintele voastre îmi oferă o energie aparte...". (13 februarie 2009)

"Pentru formaţia mea... Băieţi, mă înnebuniţi!!!!! James, solo-ul tău cu «Respect yourself» este ­uimitor în fiecare seară! Mulţimea pare că înne­buneşte! Jim, eşti fratele meu de suflet... Mulţumesc pentru spiritul tău minu­nat! Michael, aşa cum am mai spus în fiecare seară, nu vrem să te lăsăm niciodată să pleci! Sunteţi cei mai buni! (Şi sunteţi şi... destul de deştepţi... HA!)"
Vonda Shepard

×
Subiecte în articol: vonda shepard