x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Adevarurile despre Revolutie

Adevarurile despre Revolutie

de Marius Tucă    |    20 Apr 2004   •   00:00

Cu fiecare zi care trece, in urma investigatiilor facute de reporterii Jurnalului National, apar noi probe despre evenimentele dramatice din decembrie 1989. Si in acest sens, ziua de 21 decembrie, mitingul organizat de Ceausescu si tot ceea ce a urmat in noaptea de 21 spre 22 sunt evenimentele capitale care au dus la prabusirea regimului Ceausescu.

De aici si insistenta noastra pe aceste evenimente, pe desfasurarea lor, pe marturiile celor care au participat, fie ca e vorba de cadre de conducere din Securitate, Armata, C.P. Ex. sau de simpli participanti. Cei care incearca sa debiteze scenarii in legatura cu demersul nostru gazetaresc isi pierd timpul. Nu vrem sa demonstram ceva anume, nu vrem sa aratam ca in spatele evenimentelor de atunci s-a aflat nu stiu cine sau ca nu s-a aflat nimeni. Vrem sa aflam adevarul oricare ar fi acela. Seria dezvaluirilor o sa continue. Ca vor sau nu vor unii sau altii. Nu ne vom opri aici. Vom continua, iar mitingul din 21 decembrie ’89 reprezinta doar o mica parte, foarte importanta ce-i drept, din investigatiile noastre, care vor continua.

Pe masura ce ancheta noastra avanseaza apar noi dovezi, noi marturii si dezvaluiri care vor duce la descifrarea acelor evenimente. Peste cateva luni se vor implini 15 ani de la Revolutia romana. Au trecut, asadar, prea multi ani de la acele evenimente, ani in care s-a vorbit despre „Revolutie" doar in lunile de decembrie si nu s-a facut nimic pentru aflarea adevarului. Asta si pentru ca sunt foarte multi care n-au nici un interes pentru asta, ba dimpotriva. Iar daca nu vom afla adevarurile acestea nu vom mai avea pretentia ca o sa aflam altele, de acum sau de altadata.

×
Subiecte în articol: editorial