x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine este PRU şi ce vrea el de la noi

Cine este PRU şi ce vrea el de la noi

de Maria Coman    |    01 Sep 2016   •   06:25
Cine este PRU şi ce vrea el de la noi

De puţin timp încoace, politicienii români se agită ca ursitoarele în jurul copilului în chestiunea aşa-numitului Partid al României Unite, sau aşa ceva. Valuri-valuri de social-democraţi, unii mai cunoscuţi, unii mai puţin, se încolonează să meargă spre PRU, zicând că acolo îşi vor găsi menirea şi vor putea să facă binele pe care nu au putut, vezi Doamne, să îl facă din PSD. Ba mai mult, chiar şi plecaţii de ceva vreme din politica mare, Mircea Geoană, de exemplu, amuşină şi ei pe la uşile aceluiaşi PRU. Liberali, PMP-işti, toţi încearcă marea cu degetul pe la uşa noii vedete a politicii.

Sigur, ne putem întreba de ce fac asta. În condiţiile în care PRU e un partid cu o doctrină clară spre extremă dreapta, un partid care la locale n-a făcut nimic, un partid din care tocmai a plecat un domn, campion de kickboxing, pe motiv că nu e corect să păstreze sigla cu Vlad Ţepeş.

Nu ştim deocamdată. Poate vor doar să rupă o parte din PSD, pentru că toate mesajele liderului PRU se încheie cu “îl aşteptăm pe VP”. Victor Ponta, respectiv, care neagă pe toate căile că s-ar duce acolo.

Din afară privind, nu există nicio miză. Nu câştigă nimeni. Nu se schimbă nimic. Sunt aceiaşi oameni, reinventaţi sub alte sigle şi sub alte culori de partid. Nicio doctrină nouă. Niciun mesaj nou. Nimic proaspăt. Niciun nou-venit. Vom avea, probabil, cele mai placide alegeri de după 1990. Pentru că de fapt sunt aceleaşi.

 

×