x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine protesteza la Turnu-Severin daca acolo s-a desfiintat echipa de fotbal?

Cine protesteza la Turnu-Severin daca acolo s-a desfiintat echipa de fotbal?

de Ionuț Bălan    |    15 Ian 2012   •   13:34

Daca protestele din Bucuresti au fost provocate de huliganii din galeriile echipelor Steaua si Dinamo, la Drobeta Turnu Severin – municipiu care dupa desfiintarea FC Drobeta Turnu Severin nu mai are echipa de fotbal - cine a protestat?

Pana a fi dumiriti de misterul protestelor din Mehedinti in urmatoarele comunicate ale jandarmilor, va prezint situatia la zi a suporterilor echipelor din orasele de provincie unde au loc proteste.

Cluj. Nu se stie exact daca protestatarii sunt suporteri ai CFR Cluj sau ai U Cluj. Dar e bine cand exista astfel de perioade, de miscari antibasesciene, si pauze competitionale, pentru ca altfel suporterii s-ar bate intre ei. Deci, practic, Basescu curma lupta fratricida de la Cluj.

Craiova. Suporterii au suferit o mare trauma prin desfiintarea Craiovei Maxima si din acest motiv nu pot manifesta la intregul potential. Mai ales ca energia lor de protest este impartita intre Basescu, Nashu si Mitica de la Liga.

Timisoara. Si aici gasim suporteri marcati de retrogradarea FC Timisoara, dar macar echipa lor isi disputa prima pozitie a seriei a doua a ligii a doua cu Gloria Bistrita (e drept ca fara posibilitate de a intra in prima liga din cauza problemelor financiare). Concluzia: nu au un potential de protest atat de puternic precum suporterii cluburilor-fanion Steaua si Dinamo, dar nu-s nici atat de afectati precum fanii Universitatii Craiova.

Constanta. Sunt mai multe echipe in liga a doua: Viitorul Constanta, Sageata Navodari si Farul. Dar in ciuda acestui fapt potentialul antibasescian se manifesta mai mult latent.

Targu-Mures. Aici s-a declansat scanteia iernii arabe de la Bucuresti, insa echipa sustinuta de mureseni - desi nervoasa - e mica, se afla pe locul 15 in clasament – pozitie retrogradabila. Iata de ce nu mai vorbeste nimeni acum de FCM Municipal Targu-Mures, fosta ASA, ci doar de Steaua si Dinamo.

Ploiesti. Nici aici, la fel ca-n Cluj, nu se stie cine-s huliganii care potesteaza impotriva regimului. Suporterii Astra – echipa lui Ioan Niculae – suparati ca patronul lor are probleme cu “Ben Ali'-ul de la Cotroceni, sau fanii Petrolului, mahniti ca echipa organului de represiune – cainii rosii – i-a batut si-n campionat, si-n cupa.

Sibiu. De la Sibiu nu avem informatii cati suporteri are Vointa, stim doar ca echipa a obtinut un punct mai mult in clasament decat FCM Targu Mures.

Bacau. La Bacau nu stim ce farmec a avut un miting autorizat, daca peste tot “hooligans' declarau Jihad jandarmilor “antichrist'- ului. Probabil ca sustinerea insuficienta din partea fanilor reprezinta si motivul pentru care FCM Bacau, fosta Selena, se zbate la mijlocul primei serii a ligii a doua.

Daca au fost suporteri de fotbal cei care au protestat ramane intrebarea: Unde au fost cei care sunt de acord cu Regimul Basescu?

×