x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Desființarea SSIJ este o „consecință neintenționată” a renumărării voturilor de la sectorul 1?

Desființarea SSIJ este o „consecință neintenționată” a renumărării voturilor de la sectorul 1?

de Serban Cionoff    |    24 Feb 2021   •   14:58
Desființarea SSIJ este o „consecință neintenționată” a renumărării voturilor de la sectorul 1?

Astăzi, a început operațiunea de renumărare a voturilor de la sectorul 1.Operațiune care vine după ce, cu   două săptămâni în urmă,procurorul Sorin Iașinovschi din cadrul  Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a dispus,printr-o ordonanță,ca Direcția Generală a Poliției Capitale să procedeze la renumărarea voturilor din cel mai mănos sector al Capitalei. Urmând să se stabilească dacă scorul electoral în baza căruia Clotilde Armand a fost declarată câștigătoare a alegerilor din 27 septembrie 2020 este sau nu este corect. Dată fiind complexitatea procesului de renumărare a voturilor, termenul estimat pentru finalizarea operațiunii și pentru comunicarea concluziilor ar fi de aproximativ șaizeci de zile, adică de două luni. Până atunci, doamna Clotilde Armand putând să mai deschidă încă o expoziție cu drăcușori și drăcoaice și să mai lase maldărele de gunoi să troneze în sectorul al cărei edil-șef este deocamdată și se vrea a mai fi!   

 Numai că nu acesta este marele semn de întrebare care se ridică în legătură cu subiectul în cauză. Avansez o asemenea îngrijorătoare supoziție, având în vedere reacția categorică a șefului Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică privind o eventuală invalidare a scorului electoral din septembrie trecut:,,Nu există temei legal pentru o răsturnare de situație’’. Adică pentru invalidarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de primar al sectorului1 și pentru ca doamna Clotilde Armand să își piardă postul. În plus, șeful AEP aduce argumentul că alegerea  distinsei reprezentante a USL a fost validată de Biroul Electoral al sectorului 1 ca și de către Judecătoria sectorului 1(pe 15 octombrie), respectiv de către Tribunalul București(pe 27 octombrie). Justiția noastră, reformată și independentă, confirmând alegerea Clotildei Armand , după ce fusese contestată de către Dan Tudorache, perdantul declarat al competiției.

 Este normal, așadar, să ne întrebăm dacă, în eventualitatea în care renumărarea voturilor ar putea să confirme suspiciunea (foarte rezonabilă, cred eu) că voturile nu au fost numărate corect și,în acest fel, scorul omologat nu este nici el corect, împărțitorii de dreptate vor da curs acestei decizii? Întrebare la care, mai nou și mai nou, trebuie să îi adăugăm și o alta, și ea, îngrijorătoare: peste două luni cui îi va comunica Direcția Generală a Poliției Capitalei rezultatul operațiunii de renumărare a voturilor? Întrebare perfect îndreptățită dacă ținem seama de frenezia cu care guWERNanții lucrează pentru desființarea SSIJ. Așa încât nu ar fi exclus ca, peste două luni, această extrem de incomodă entitate să nu mai existe. Ipoteză întărită de declarațiile unor agenți diplomatici aflați la post în România, care salută și susțin ideea desființării SSIJ. Declarații pe care o semnificativă parte a opiniei publice le consideră a nu fi chiar sută la sută în acord cu prevederile Convenției de la Viena din 18 aprilie 1961.

 În aceste împrejurări, cui ar urma să îi fie transmise rezultatele investigațiilor? Mai bine spus, cine ar mai fi interesat de aceste rezultate? Cât despre cei care nu au nici nevoie și nici interes să le cunoască și,cu atât mai puțin, să țină seama de ele,evident că răspunsul vine de la sine. Motiv pentru care nu pot să închei înainte de a mai pune următoarea întrebare: este desființarea SSIJ o „consecință neintenționată” a renumărării voturilor de la sectorul 1?                   

×