x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Laura Kovesi, victima colaterala a denuntului Monicai Macovei!

Laura Kovesi, victima colaterala a denuntului Monicai Macovei!

de Serban Cionoff    |    13 Apr 2017   •   13:46
Laura Kovesi, victima colaterala a denuntului Monicai Macovei!

 Ați crezut, cumva, că după mascarada pe care a pus-o în scenă în fața Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, pe tema OUG13, euro-pârâcioasa Monica Macovei s-ar fi liniștit sau s-ar fi lăsat la vatră? Ei aș! Dimpotrivă, cu forțe noi și cu sporit elan justițiar, ea a adresat o scrisoare colegilor din PE, în care pune la stâlpul infamiei PSD și ALDE pentru ,,încercarea de a scăpa de justiție și de a suspenda domnia legii în România’’. Principalul exemplu, de fapt argumentul zdrobitor invocat în grohotișul de acuze, agrementate copios cu citate din oficinele patentate(HotNews și ziare.com)  fiind acela că ministrul justiției, Tudorel Toader, nu a stabilit un prag minim în cazul infracțiunii de abuz în serviciu. Adică exact motivul - mai corect spus:pretextul – pentru care a ieșit lumea în stradă în februarie , iar atleta justițiarismului, a regizat sinistra ,,comodie a vremii’’ din PE protestând că de ce este stabilit acest prag minim, pentru ca, de data asta, să facă tămbălău cât casa cum că de ce nu este stabilit... Viciu de raționament pe care logica formală îl sancționează foarte sever, dar care ar putea fi cel puțin la fel de drastic sancționat de etica profesională a lumii justiției.    

 Mai mult decât atât, încercând să își atragă susținerea colegilor din Parlamentul European, în fapt, Monica Macovei îi jignește în mod impardonabil, considerând fie că aceștia au o foarte scurtă memorie și au uitat despre ce era vorba în propoziție acum două luni, fie că ceștia, deși cunosc foarte bine tărășenia, vor fi dispuși să se facă a fi uitat și ar putea să marșeze la o asemenea grobiană manipulare.

 Nu pot și nici nu am cum să emit predicții despre felul în care vor răspunde colegi săi din diverse formațiuni politice reprezentate în PE  apelului otrăvit lansat de Monica Macovei, deși amintindu-mi cum a fost aceasta pusă la punct data trecută de către mai mulți adevărați europarlamentari români – Norica Nicolai, Maria Grapini, Ioan Mircea Pașcu,Mircea Diaconu, Victor Boștinaru sau Andi Cristea -, am serioase motive să cred că, și de data asta, ei (și poate nu numai ei) vor spune, argumentat și demn, adevărul-adevărat!

Până atunci, nu pot să nu observ că, delațiune pseudo-justițiară are, de pe acum, o certă victimă colaterală. Și nu una oarecare, ci exact pe Laura Codruța Kovesi!  Astfel, incriminându-l, colegilor europarlamentari, pe ministrul justiție, Tudorel Toader, pentru-că nu a stabilit un prag minim în cazul infracțiunilor de abuz în serviciu,prin aceasta, înscriindu-l în categoria celor pe care îi acuză că ar contribui la suspendarea domniei legii, practic Monica Macovei îl discreditează nu numai pe domnul ministru ci și pe unul dintre cei care i-a oferit Laurei Kovesi un prețios cec în alb. Mă refer, bineînțeles, la împrejurare că, după un devastator și temeinic raport, același ministrul de justiție, Tudorel Toader, a conchis că nu este oportună înlocuirea acesteia și a procurorului general, Augustin Lazăr. 

 Motiv pentru care, orice om cu scaun la cap își poate pune întrebarea: cum mai poți avea încredere într-o persoană publică pe care o cauționează un demnitar de asemenea rang, dar care, la rândul său, este denunțat la Parlamentul European pentru decizii pe care vigilenta și neiertătoarea Monica Macovei le înfierează cu mânie sorosit-civică?

Întrebare pe care este foarte posibil să i-o pună cineva direct Monicăi Macovei, unanim recunoscută ca fiind o înfocată, neobosită susținătoare a Laurei Kovesi. Și asta cu atât mai mult cu cât  numele multilateral - medaliatei doamne de fier a anticorupției circulă printre foarte posibilele opțiuni pentru viitorul post de procuror șef al Parchetului UE.

 Numai bine nu i-a făcut, așadar, Laurei Kovesi coclitul denunț al  colegei sale de breaslă și de idealuri!                  

×