x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Performanța prostelii maxime la FRF

Performanța prostelii maxime la FRF

de Dan Dumitrescu    |    26 Aug 2014   •   11:06

Miniotul din fruntea FRF e performant rău de tot. Prosteala de cartier nu-l mai încape. Acest fătat al curvăsărelii politice se construiește tot mai înalt în palmaresul gafelor fără cusur.
Tamponul pufos al domnului Chivorchian discursa cu emfază, acum ceva vreme, despre binefacerile pe care le-a făcut el fotbalului românesc prin aducerea grecului Kiros Vassaris în fruntea CCA. Cinstea și corectitudinea maximă, competența cea mai competentă și nepărtinirea sustenabilă amenințau orice făcătură cooperatistă a fotbalagelii interne. Sigur, pentru această facere de bine, Vassariotul urma să fie bine tratat la teșcherea. Dar nu numai atât. Grecului i s-a promis și susținerea totală pentru a ocupa o funcție în cadrul comisiei de arbitri de la UEFA.
Efectul propagandistic al importului de autoritate în arbitraj s-a consumat repede. Mintea odihnită a Zburleanului s-a golit la fel de repede de frumoasele promisiuni. Și preșul de la FRF a ajuns sub stăpânirea unei alte convingeri. Anume aceea că arbitrajul va influența cu certitudine configurația clasamentului final al Ligii 1. Despre iresponsabilitatea unei asemenea declarații nu mai discutăm. Fiindcă ne-am adresa oricum unor pacienți incapabili să înțeleagă ce li se întâmplă. Din același motiv nu întrebăm cum ar putea fi reprezentată România la UEFA de un grec. Fiindcă riscăm să ni se vorbească despre globalizare în partitură de gloabă. Și, oricum, o altă groapă, cu mult mai groapă, îi găzduiește mai nou pe minunații noștri federali.

Site-ul oficial al FRF anunță o mare victorie: Am găsit imnul naționalei și al suporterilor. Repetenția politrucilor infiltrați în fotbal are în acest caz detentă maximă. Ei n-au aflat că Naționala și Imnul reprezintă două noțiuni care au greutate constituțională. Ei n-au aflat că Naționala și Imnul reprezintă noțiuni care nu se negociază printr-un concurs de strigături muzicale. FRF putea lansa un concurs, eventual, pentru găsirea unui imn al suporterilor. Dar, și în acest caz, ești atent tu, organizatorule și liceanțiatorule, la conținut. Fiindcă refrenul acela cu ”ori murim, ori câștigăm”, prin plagiere, are rezonanțe condamnabile, rezonanțe naziste. Vine dinspre ”Vincere o murire” și Mussolini ar putea să vă ceară drepturi de autor. Iar FIFA și UEFA ar putea sancționa fotbalul românesc mult mai dur decât îl sancționați voi prin infiltrarea în fenomen.

×