x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Zoltane, scoate-te și tu din context!

Punctul pe Ei. Zoltane, scoate-te și tu din context!

de Dan Dumitrescu    |    31 Mar 2015   •   14:03

Burleanu cadențează neobosit în măreața operă de încăcare a fotbalului românesc. Talentul cu care acest miniot dă vântul la deal este remarcabil. Dar trebuie să recunoaștem că oricât de iscusit ar fi politrucul în lustruirea nimicului tot n-ar fi reușit să performeze la cel mai înalt nivel dacă nu-și aduna prin preajmă niște intimi ai prostiei la fel de dedicați. Niște cioflingari de toată jena, niște bezmetici care nici din întâmplare nu ratează datul prin gropi.

Reușisem să-l abandonez în cimitirul memoriei pe Doru Isac. Ilustrul antrenor care scremuse la angajare minciuna conform creia ar fi pasat profesional cu Arsene Wenger. Burleanu, credul sec la cutiuță, l-a crezut și nu mai avea loc în gură de atâta laudă la adresa noului subaltern. Numai că, pus la treabă, Isacul a dat cu selecționata U19 de pământ și, neavând încotro, a trebuit să-și ia valea.

Isac a plecat. A rămas însă în dotarea tehnică agonisită de gașca burleană mult prea coordonatorul Zoltan Kovacs. Altă sculă de basculă. Altă slugă a minciunii numai bună să readucă în memorie cazul Isac. Kovacs, ca și Isac, și-a împănat CV-ul cu gogorițe pe care doar naivii le înghit fără să mestece. Zoltan, ca și Isac, a împovărat cu rezultate dezastruase o altă selecționată a fotbalului nostru. Dar nici minciuna și nici troglodirea profesională nu-i alătură pe cei doi atât de mult cum o face atitudinea față de Hagi. Acești păduchi decorticați, incapabili să se recomande convingător prin proprie carieră, încearcă să se facă remarcați mușcând pe dindărăt. O rușine numai bună de împărțit cu cei care i-au angajat.

Zoltan Kovacs încearcă penibil să dreagă busuiocul spunând că a fost tradus greșit, că n-a vrut să spună ce a spus, că declarațiile sale au fost scoase din context. Minte din nou veneticul. Nu din context au fost scoase cuvintele lui. Au fost scoase dintr-o tărtăcuță care sună a gol. Și, chiar de-ar fi să-l credem, mai rămâne o întrebare. Sunt scuzabile și rezultatele selecționatei U17 pentru că și ele au fost scoase din context? Răspunsul se impune de la sine. Ca și concluzia de rigoare. Zoltane, scoate-te și tu din context. Du-te după Isac. Și, dacă vrei să te reabilitezi cumva, i-al și pe Burleanu cu tine.

×