x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale S-au întors artiștii guvernării!

S-au întors artiștii guvernării!

de Adrian Cercelescu    |    08 Dec 2021   •   07:10
S-au întors artiștii guvernării!

Ion și Maria făceau sex în odaia din fundul curții. La un moment dat, Maria începe să țipe: Ioane! Ioane! E o goangă pe perete! La care Ion, imperturbabil, întreabă: Și ce-ai vrea să fie? Un Rembrandt?

„Da!”, răspunde PSD, întors la guvernare ca să facă lumină în acest banc clasic. „Un Rembrandt. Sau un van Gogh, un Gauguin ceva”. Mai știi ce le atârnă ăstora prin case? Așa că PSD vrea ca tot poporul să completeze declarații de avere.

Inițial, până și ei au râs de această idee, pentru că, la țară, dacă dai declarație de avere după tăierea porcului, nu mai ai ce să declari. Iar dacă dai înainte e jale, că de Crăciun intri la fals în declarații, mestecare de probe și tăinuire sub formă de cârnați. Plus că tragi și tot neamul după tine, pentru complicitate.

De fapt, declarația de avere impusă de amicii poporului se potrivește de minune cu formularul de 14 de pagini al liberalilor, prin care încercau să dibuiască bogații care cer ajutoare de încălzire. În țara asta, cu cât ești mai sărac, cu atât statul încearcă să îți demonstreze că simulezi foamea. 

Și acum, la fel: când vine peste noi apocalipsa prețurilor, PSD se gândește să ne caute de Musee d'Orsay-uri prin case. S-au întors artiștii guvernării!

×