x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Strada doboară orice ciumă 

Strada doboară orice ciumă 

de Adrian Cercelescu    |    30 Mar 2021   •   07:30
Strada doboară orice ciumă 

Florin Cîțu a fost ieri dimineață ca Frumoasa din Pădurea Adormită. Singura deosebire e că el nu s-a trezit de la sărutat, s-a trezit de la înjurat. 

Au fost suficienți 5.000 de oameni ieșiți la proteste în toată țara - adică o incidență de 0,2 la mia de alegători - pentru ca în Cîțu să se producă o mutație uluitoare. De la jihad împotriva PSD, a chemat ciuma roșie să-i fie alături în fața pandemiei. Și a furiei străzii, bineînțeles. Cu o seară înainte și-ar fi mâncat pagina de Facebook decât să spună ceva ne-rău de alde Ciolacu.

Gândiți-vă că vorbim de același om care vineri a gândit închiderea țării la  8 seara, iar luni spunea că deschide săli, teatre, cârciumi și dă concerte.

La sfârșitul săptămânii trecute, sindicatul polițiștilor protesta în fraze hilare că-i trimite Cîțu să ne amendeze profilactic, în zilele lor libere: „Toți polițiștii au fost chemați de acasă și li s-au suspendat zilele de repaus și timpul de refacere a capacității de muncă. Fără nicio explicație și fără să li se prezinte înscrisuri, polițiștilor din Capitală, care au lucrat deja în această săptămână, li s-a comunicat telefonic de către șefi că vor intra în serviciu și sâmbătă, și duminică de dragul lui Cîțu”.

Ieri, când l-au întrebat ziariștii dacă vrea să înăbușe în amenzi Revoluția pentru doborârea carantinei, era gata să o spună pe-aia cu “Cea mai proastă meserie ...”. 

De fapt, asta e problema când ajungi la putere din mișcări de stradă. Trebuie să stai mereu cu geamul deschis, ca să îți afli programul de guvernare.

×