x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale „Telegramele” lui Caragiale rescrise de Laura Kovesi

„Telegramele” lui Caragiale rescrise de Laura Kovesi

de Serban Cionoff    |    15 Dec 2017   •   13:49

Sunt multe și variate cheile în care pot fi citite mesajele pe care le transmite Laura Kovesi acum, când sunt semne că dezbaterea în Parlament a legilor justiției intră în linie dreaptă. Așa se și explică de ce, după un stufos și otrăvit comunicat de presă al DNA, multi-medaliata campioană a luptei anticorupție a decis să, denunțe personal „efectul devastator” pe care îl vor avea modificările la Codurile penale. Retorica alarmistă a doamnei de fier a justiției carpato- pontico- dâmbovițene culminând cu un zguduitor avertisment: „Dacă un astfel de text intră în vigoare, putem spune că DNA se închide”.

După cum era de așteptat, aceste mesaje nu au rămas fără ecou. Dimpotrivă, ele au fost descifrate cu mare seriozitate de către oameni avizați din lumea justiției. O dovedesc atât replica, la obiect, dată de Ingrid Mocanu, cât și analiza amplă și aplicată publicată pe pagina „Lumea justiției”. Abordări care, ghinion de neșansă!, nu susțin predicțiile catastrofice ale Laurei Kovesi! În schimb, lucru cu adevărat important, reușesc să demonstreze netemeinicia alegațiilor sale. Cuvântul „netemeinicie” fiind un eufemism…

Există,însă, și o altă cheie de lectură a mesajelor Laurei Kovesi. Bunăoară, de ce anume vă aduce aminte această vorbă:,,Putem spune că DNA se închide’’? Nu-i așa că de „Telegramele’’ mereu actualului Nenea Iancu? Mai precis, de depeșa către ministrul de interne: „Pourrais plus garantir situasion locale. Se duce dracului giudețul’’, iscălită: „Ami, General Gregorascho’’.

Vedeți cum vin de se leagă lucrurile?! Fiindcă, de fapt, asta face Laura Kovesi. Trimite niște  „Telegrame’’, ediție proprie, prin care avertizează, pe cine trebuie, de aici de acasă, dar în special de peste mări și țări, că în cazul în care legile justiției vor fi adoptate „se duce dracului… DNA-ul!” Iar domnia sa „nu mai poate garanta situația locală”. Rezon!

 

 

 

×