x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Vijelie, maneaua si dreptatea

Vijelie, maneaua si dreptatea

de Marius Tucă    |    26 Aug 2004   •   00:00

Manelistul Vali Vijelie n-are carnet de conducere. Dar asta nu-l impiedica sa conduca autovehicule pe drumurile patriei. Pentru ca el este Vijelie. Vali Vijelie. Manelistul neamului are acest drept, doar "el incanta sufletele si le face fericite", le umple de respect si texte vulgare si analfabete.

Si la urma-urmei, Vali Vijelie face ce vrea, e un cetatean liber, poate, daca tot conduce fara permis, sa faca si accidente. Asa cum s-a si intamplat, o victima de-a sa necesitand 40 de zile de spitalizare. Dar ce fac autoritatile statului in acest caz manelisto-penal? Pai, ce sa faca? Danseaza dupa cum le canta Vijelie. Vali Vijelie. Vrajiti de sensibilitatea "versurilor melodioase" din repertoriul lui Vijelie, politisti, procurori, judecatori si-au promis in sunetul acordurilor maneliste ca nu vor rezolva niciodata acest caz. Pentru ei, Vijelie si-a castigat dreptul de a conduce pe soselele patriei fara permis si de a calca oi, capre, boi, vaci, gaini, oameni si-n general tot ce misca. Nu-si pot permite sa deranjeze personalitatea marcata de sens giratoriu a lui Vijelie. Artistul are o opera de facut, nu-l pot retine, eventual rapi din focurile creatiei. Daca deranjandu-l pe Vijelie i-ar putea crea acestuia un disconfort care sa-i afecteze acestuia rima, ritmul unui nou hit? Doamne fereste sa puna-n aplicare legea intr-un asemenea moment sensibil, delicat al creatiei! Si mai este ceva: autoritatile statului au de rezolvat un caz neobisnuit, greu si complicat. Vali Vijelie conducea fara permis o masina, timp in care a facut un accident! Cazul, in aparenta usor, este, in fapt, extrem de complicat. De unde sa stie autoritatile daca nu cumva la volan se afla sosia lui Vijelie, de exemplu! Daca Vijelie tocmai filma un videoclip si accidentul era doar un cadru din acesta? Vedeti, nu e simplu nici pentru politistii, procurorii si judecatorii care se ocupa de caz.
Traiasca Vali Vijelie, traiasca manelele, traiasca dreptatea!

P.S. Poporul roman primeste in fiecare zi dovezi ca atunci cand e vorba de "vip-uri", dreptatea e un fel de manea cantata dupa bunul plac al justitiei.

×
Subiecte în articol: editorial vijelie