x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Expoziţii pentru toate gusturile: Află unde pot fi vizitate expoziţii de pictură în acest weekend

Expoziţii pentru toate gusturile: Află unde pot fi vizitate expoziţii de pictură în acest weekend

de Diana Scarlat    |    07 Apr 2012   •   08:07
Expoziţii pentru toate gusturile: Află unde pot fi vizitate expoziţii de pictură în acest weekend

De la peisaje urbane sau rurale, la pictura contemporana, capitala gazduieste in acest weekend mai multe expozitii tematice care pot fi vizitate de iubitorii artelor plastice.

Cele mai noi expozitii, deschise la sfarsitul saptamanii trecute, sunt la Centrul Cultural Calderon, la Galeria Gold Art si la hotelul Novotel.

La Centrul Cultural Calderon, pictorul Ion Gitlan expune 'Sunetul Culorii', pictura realista, inspiratea din peisajele rurale si urbane din Romania. Expozitia reuneste lucrari in ulei pe panza, din perioada 2011 – 2012 si este dedicata de artist memoriei fiului sau, Mihai Gitlan, nascut la 9 aprilie 1970, erou martir al revolutiei din decembrie 1989. Imaginile vin din concretetea cotidianului, tin mai degraba de spectrul senzorial si senzitiv. Peisajele urbane sau cele inspirate din natura creeaza privitorului o emotie subtila, cu ajutorul unei palete restranse la tonurile esentiale, ceea ce confera armonie si ritm. Intreaga expozitie este o ilustrare a filosofiei interioare a pictorului, a impacarii cu sine, cu propriul destin, este un sunet clar, plin de reverberatii al culorilor patrunse de muzicalitatea luminii. Expozitia va fi deschisa pana pe 12 aprilie 2012.

Tot in centrul Capitalei, dar pe Dorobanti, o alta expozitie dedicata unei cauze nobile isi asteapta vizitatorii si cumparatorii. Este vorba despre galeria Gold Art, unde se poate admira expozitia pictoritei Simona Istrate, o artista deosebita prin faptul ca se implica intr-un proiect dedicat persoanelor cu probleme de sanatate mintala, ea insasi fiind o astfel de persoana, dar incercand sa depaseasca barierele stigmatizarii si sa-i ajute pe cei asemea ei, prin donatia tablourilor. Sumele obtinute din vanzarea tablourilor vor fi folosite pentru proiectul 'Casa cu asa se face sat', care presupune ridicarea unui complex format din 38 de case, dintre care 12 din Romania, iar celelalte reprezentand fiecare cate o tara a Uniunii Europene, astfel incat sa se poata forma un complex turistic destinat recuperarii persoanelor cu probleme de sanatate mintala din toate tarile UE.

In acelasi timp, in alta parte a centrului Capitalei, la hotelul Novotel, se poate vizita expozitia de arta contemporana 'Natura Urbana', a artistului plastic Daniel Tufis, deschisa pana pe 15 aprilie. Cele 14 lucrari din expozitie pun in prim plan integrarea omului in natura orasului si subliniaza fin legatura intre arhitectura urbana si mediul inconjurator.

×