x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Actorii americani, obligaţi să călătorească la clasa economic

Actorii americani, obligaţi să călătorească la clasa economic

11 Noi 2010   •   00:00
Actorii americani, obligaţi să călătorească la clasa economic

Actorii americani vor descoperi, începând din iulie 2011, "deliciile" clasei economic atunci când vor călători cu avionul. Decizia a venit în urma acordului semnat recent de sindicatele actorilor şi producătorii de la Hollywood. Aceasta pune capăt privilegiului actorilor de a călători la clasa business.



Dacă acest protocol va fi ratificat, actorii americani vor fi nevoiţi să călătorească în interes de serviciu la clasa economic pe distanţe mai mici de 1.000 de mile (1.609 kilometri), relatează AFP, preluată de Mediafax. Acest principiu se va aplica şi pe rutele Los Angeles - Vancouver şi New York - Toronto. Actorii vor putea călători în interes de serviciu la classa business doar dacă drumul va însuma mai mult de 1600 de kilometri. Ei vor dispune însă în continuare de dreptul de a-şi negocia condiţiile călătoriilor cu avionul, individual, pentru fiecare contract punctual.

Presa americană consideră că reprezentanţii marilor studiouri de la Hollywood vor avea cu siguranţă aceleaşi exigenţe şi faţă de regizori. Negocierile dintre producători şi Sindicatul regizorilor americani (Directors Guid of America - DGA) vor debuta peste câteva zile.

Sindicatele actorilor americani şi principalele studiouri hollywoodiene au anunţat, duminică, că au semnat un nou acord pentru trei ani. Actualul contract care reglementează raporturile de muncă dintre actori şi studiouri va expira pe 30 iunie 2011. Noul contract va intra în vigoare pe 1 iulie 2011 şi va fi valabil până pe 30 iunie 2014. Noul contract prevede în special o creştere salarială de 6% în următorii trei ani şi o creştere de 10% a contribuţiilor plătite de angajatori pentru fondul de pensii şi fondul asigurărilor de sănătate ale actorilor.

×
Subiecte în articol: lumea