x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Adevăratul reprezentat de "sfârşitul lumii". Vezi avertismentul NASA

Adevăratul reprezentat de "sfârşitul lumii". Vezi avertismentul NASA

03 Dec 2012   •   20:26
Adevăratul reprezentat de "sfârşitul lumii". Vezi avertismentul NASA

NASA avertizează că zvonurile privind sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012 reprezintă o ameninţare reală asupra vieţii copiilor şi a adolescenţilor depresivi.

Potrivit astrobiologului David Morrison, citat de Daily Mail, unii spun că nu pot mânca, nu pot dormi din cauza îngrijorării, în timp ce alţii au gânduri sinucigaşe.

Povestea a început cu Nibiru, o planetă descoperită, se pare, de către sumerieni, care s-ar îndrepta cu mare viteză spre Pământ. Această catastrofă a fost prezisă iniţial pentru luna mai, 2003, dar atunci când nu s-a întâmplat nimic, "ziua judecăţii" fiind mutată pe 12.12.2012, dată legată de sfârşitul unuia dintre ciclurile din calendarul mayaş.

Acest calendar mayaş se pare că se încheie pe data de 12.12.2012. Câteva decenii după această dată se pare că nu vor mai avea loc alinieri planetare şi chiar în cazul în care acestea ar avea loc, efectele lor asupra Pământului ar fi neglijabile.

O aliniere majoră a avut loc în anul 1962, iar altele două în anul 1982 şi 2000. De asemenea, în fiecare lună decembrie, Pâmântul şi Soarele se aliniază cu centrul aproximativ al galaxiei Calea Lactee, dar este un eveniment anual care nu are nici un fel de consecinţe.

Nibiru şi povestiri despre alte planete aflate în derivă sunt doar născociri de pe Internet. Nu există nici o bază faptică pentru aceste poveşti.

Dacă Nibiru sau Planeta X s-ar apropia de Pământ, cu siguranţă astronomii ar fi avut-o sub urmărire de cel puţin 10 ani, iar acum s-ar putea vedea cu ochiul liber. în mod evident, nu există.

×