x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Producătorii jocului CALL OF DUTY - dați în judecată de un DICTATOR celebru

Producătorii jocului CALL OF DUTY - dați în judecată de un DICTATOR celebru

27 Iul 2014   •   12:53
Producătorii jocului CALL OF DUTY - dați în judecată de un DICTATOR celebru
Sursa foto: callofduty.com

Una dintre cele mai mari firme producătoare de jocuri electronice din lume, Activision, s-a trezit în plin război judiciar cu un fost comandant militar, din cauza unui personaj al shooter-ului Call of Duty "Black Ops II".

Manuel Noriega, ex-dictatorul din Panama, a dat firma în judecată pentru că în joc apare un personaj care îi seamănă leit. El cere despăgubiri pentru daune și pierderea profitului, spunând că includerea lui în scenariul jocului a crescut încasările pentru Call of Duty.

Scenariul "Black Ops II" îi aparține lui David Goyer - care a scris și pentru recentele serii de filme Batman - iar jocul a avut cele mai mari încasări de pe piețele din Statele Unite și Marea Britanie, în 2012.

BBC spune că avocații au scris în numele lui Noriega o plângere de 13 pagini în care se reclamă faptul că fostul dictator este descris în joc ca "răpitor, ucigaș și inamic al statului, responsabil pentru numeroase crime".

Manuel Noriega, acum în vârstă de 80 de ani, se află în închisoare, condamnat pentru crime comise în timp ce era la putere în Panama, printre victime numărându-se inclusiv cei care îl criticau.

Noriega a fost informator CIA înainte ca americanii să întrerupă legăturile cu el. Apoi SUA au devenit îngrijorate de modul violent în care care conducea ţara, iar preşedintele George Bush a ordonat în 1989 invadarea Panama, care s-a încheiat cu capturarea dictatorului.

×