x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Campionul mondial la Scrabble francofon nu știe limba franceză

Campionul mondial la Scrabble francofon nu știe limba franceză

21 Iul 2015   •   21:43
Campionul mondial la Scrabble francofon nu știe limba franceză

Un jucător neo-zeelandez de aproape 50 de ani, care nu vorbeşte deloc limba franceză, a câştigat luni campionatul mondial de Scrabble francofon, după ce a memorat, în numai două luni, dicționarul francez de scrabble, relatează The Guardian.

Nigel Richards, un neo-zeelandez care trăieşte în Malayezia, nu este un necunoscut în lumea jocului Scrabble: el a fost deja campion al lumii anglofone în 2007 şi 2011. Este însă prima oară că un jucător care nu ştie limba lui Moliere câştigă campionatul francofon clasic, la care au participat luni 74 de jucători.

'El şi-a lansat singur o provocare în luna mai, obiectivul fiind campionatul mondial francofon', care s-a desfăşurat luni în Belgia, la Louvain-la-Neuve (sud-est de Bruxelles), arată federaţia franceză de Scrabble. Richards a avut la dispoziţie 'nouă săptămâni să înveţe L'Officiel du Scrabble (dicţionarul oficial al jocului de Scrabble francofon din 1990, editat de Larousse - n.r.), să citească toate cuvintele din două la zece litere şi să le reţină', arată Antoine Rousseau, şeful biroului de comunicare al federaţiei.

Nigel Richards a câştigat campionatul în faţa gabonezului Schelick Ilagou Rekawe, la capătul unei partide de trei ore. El a fost aplaudat frenetic de spectatori, dar a trebuit să apeleze la un traducător pentru a mulţumi publicului.

×