x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cercetători NASA: "Pământul este atât de poluat încât nici extratereştrii nu ne vor"

Cercetători NASA: "Pământul este atât de poluat încât nici extratereştrii nu ne vor"

19 Aug 2011   •   10:31
Cercetători NASA: "Pământul este atât de poluat încât nici extratereştrii nu ne vor"

Specialistii NASA ruineaza asteptarile celor care spera ca primii extraterestrii pe Pamant sa fie cel putain la fel de prietenosi ca E.T., afirmind intr-un raport recent ca pe planeta noastra se emit atatea noxe incat nici extraterestrii nu vor fi prietenosi cu noi.

Altfel spus, cercetatorii de la Nasa si de la Universitatea Statala din Pennsylvania afirma ca schimbarile de clima si temperatura de pe Pamant vazute din spatiu ii vor convinge pe extraterestri ca suntem nu doar civilizatie neprietenoasa cu mediul, ci una scapata de sub control car4e constituie un adevarat pericol pentru ei si alte forme de viata. Asa ca vecinii nostri intergalactici au toate sansele sa vina cu arme si bagaje la usa Pamantului, fara a se mai pune problema unei relationari inter... extraterestre de bun-simt.

Cercetatorii NASA au completat o lista intreaga de potentiale variante ale primelor contacte cu extraterestrii, sugerand si variante mai putin invazive, care nu implica distrugerea planetei fara drept de veto din partea umanitatii. Potrivit cercetatorului Shawn Domagal-Goldman, in cel mai fericit dintre cazuri, putem ajunge de comun acord la un schimb de informatii benefic de ambele parti, extraterestrii putand sa ne ofere informatii pretioase despre cum sa invingem problemele la nivel planetar legate de inanitie, saracie si boli. Varianta excelenta numarul doi? Umanitatea invata aceleasi lucruri dupa ce invinge o forta extraterestra superioara si 'fura' tehnologie avansata de la aceasta. 'In aceste scenarii, umanitatea beneficiaza nu doar de o victorie majora de natura morala, invingand un rival mai puternic, dar are si oportunitatea de a se folosi de tehnologie avansata extraterestra', se scrie in raportul publicat de echipa de cercetatori, preluat de Daily Mail.

In raport se mai spune ca exista si situatii neutre, in care umanitatea nu va manifesta decat indiferenta fata de rasa extraterestra, deoarece comnicarea folositoare nu este posibila si chiar faptul ca extraterestrii pot fi atat de birocrati incat nu merita efortul de a-i insoti in 'Clubul Galactic'. Varianta numarul doi a solutiilor neutre este ca, la o viitoare intalnire cu o specia intergalactica s-ar putea apolica scenariul filmului 'District 9', in care extraterestrii sunt destul de in urma noastra din punct devedere al tehnologiei, astfel ca pot fi usor tinuti intr-un tarc de baraci special construit pentru el.

Studiul in care au fost mentionate toate aceste posibile variante ale intalnirii cu extraterestrii au fost publicate sub numele de 'Would Contact woth Extraterrestrials Benefit pr Harm Humanity?' , semnat majoritar de cercetatori de la Nasa Planetary Science Division. (A.C.T.)

×