x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum ar putea suna muzica extraterestrilor

Cum ar putea suna muzica extraterestrilor

14 Mar 2018   •   20:17
Cum ar putea suna muzica extraterestrilor

Un grup de experti condusi de Vincent Chung au analizat modul in care creierul uman ar putea reactiona la muzica extraterestrilor. Oamenii de stiinta au compus, de asemenea, o melodie, care ar putea fi hit in alte lumi.

 

Pentru experimentele lor, specialistii s-au concentrat asupra Ariei lui Broca, regiune din lobul frontal al emisferei dominante cu funcţii importante în procesul vorbirii.

Acest sector al creierului functioneaza in momenul in care rostim ceva sau ascultam ceva, intensificandu-se cand sunt incalcate regulile invatate.

In opinia doctorului Chung, extraterestrii ar putea scrie opere muzicale la fel cum procedeaza oamenii. Expertii au combinat sunete, astfel incat fiecare parte sa se citeasca la fel.

Apoi, i-au intrebat pe muzicieni ce parere au si au efectuat mai multe test, inclusiv RMN. Cu cat sunetele erau mai dificil de reprodus, cu atat mai intens lucra Aria lui Broca. Bazandu-se pe acest rezultat, oamenii de stiinta au stabilit ca hiturile extraterestrilor, daca ar exista asa ceva, ar echivala, pentru auzul omului, o cacofonie muzicala teribil de enervanta.

×