x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vor veni! Cum ne vor gasi alte civilizatii?

Vor veni! Cum ne vor gasi alte civilizatii?

17 Apr 2018   •   16:53
Vor veni! Cum ne vor gasi alte civilizatii?

Oamenii de stiinta sustin ca reprezentantii altor civilizatii din Univers vor gasi Terra gratia unor schite speciale. Daca extraterestrii vor reusi sa le descifreze corect, pamantenii trebuie sa astepte vizite de foarte departe.

 

Astrofizicianul american Frank Donald Drake, cunoscut mai ales pentru fondarea programului de căutare a vieții SETI, pentru crearea ecuației care îi poartă numele și a Mesajului Arecibo, a anuntat ca la bordul uneia dintre navele spatiale din programul Voyager se afla schite care indica amplasarea Sistemului solar si a Pamantului in Univers.

Documentele permit celor care intra in posesia lor sa afla unde locuiesc oamenii. Doua astfel de sonde au fost lansate in cosmos inca din anii 1970.

Omul de stiinta crede ca unul dintre aparate ar fi putut ajunge la reprezentantii unor civilizatii extraterestre. Daca vor reusi sa descifreze corect mesajul pamantenilor, ei vor putea vizita Terra in caz de necesitate.

Dar, spune Drake, este la fel de posibil ca sondajele sa nu fi ajuns nicaieri, continuand, prin urmare, sa zboare prin nesfarsitul Univers. In acelasi timp, astrofizicianul american mentioneaza ca Pamantul ar putea fi identificat inclusiv dupa semnalele radio emise de pe Terra.

×