x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De ce un PEPENE a fost vândut cu fabuloasa sumă de 2.525 €

De ce un PEPENE a fost vândut cu fabuloasa sumă de 2.525 €

12 Iun 2015   •   12:07
De ce un PEPENE a fost vândut cu fabuloasa sumă de 2.525 €

Un pepene negru din regiunea Hokkaido (nordul Japoniei) a atins preţul de 350.000 de yeni (2.525 euro/2.833 dolari), la prima licitaţie de fructe a sezonului, a informat vineri televiziunea publică locală NHK, citată de EFE.

Preţul a fost acelaşi cu cel obţinut anul trecut de cel mai scump pepene negru. Pepenele din soiul 'Densuke', celebru pentru coaja lui neagră şi gustul foarte dulce, a fost licitat pe piaţa angro din localitatea a Asahikawa.

Împreună cu el, au fost licitate şi alte 83 bucăţi din acest fruct preţios care s-au vândut la preţul de aproximativ 35 de euro. Fermierii au comercializat doar pepenii care îndeplinesc condiţiile, precum nivelul înalt de zahăr.

CITEŞTE ŞI: Doi pepeni galbeni vânduţi cu 11.000 de euro. Vezi unde şi de ce

Comerciantul care a oferit cel mai mare preţ a declarat că pepenii de anul acesta sunt "deosebit de dulci" şi că a participat la licitaţie în speranţa că va face o afacere bună.

La această dată se licitează produsele agricole care marchează începutul sezonului. Primele fructe, care ating preţuri exorbitante, se vând mai mult simbolic în scop publicitar decât de a obţine profituri.

×