x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dezastru in aer

Dezastru in aer

de Raluca Grintescu    |    17 Mar 2006   •   00:00
Dezastru in aer
DOCUMENTAR
Fixati-va centurile! Veti porni intr-o calatorie periculoasa cu Andreea Marin!

In premiera in Romania, Andreea Marin Banica va fi, timp de o saptamana, capitanul aeronavei National Geographic Channel si va prezenta episoadele seriei de documentare "Dezastre in aer". Ajunsa la al treilea sezon, seria analizeaza zece dintre cele mai socante dezastre aviatice din istoria recenta, scotand la iveala captivantele povesti umane din spatele fiecarei tragedii. Prin intermediul unor reconstituiri spectaculoase, filmari reale si declaratii ale martorilor oculari, telespectatorii sunt empatici cu ultimele momente de teroare traite atat de cei implicati propriu-zis in accidentul aviatic, cat si de cei care se aflau la sol.

IMPACT. La 17 martie, incepand cu ora 23:00, Andreea Marin prezinta documentarul "Copilul din cokpit". Un avion ce zboara la peste 10.000 de metri altitudine intra in picaj liber, indreptandu-se spre salbaticia Siberiei cu o viteza de peste 700 km/ora. Cei 63 de pasageri disperati isi pun toate sperantele de supravietuire in indemanarea pilotului, fara sa stie un lucru absolut terifiant: pe locul capitanului sta un baiat de 15 ani, care nu are nici cea mai vaga idee despre ce inseamna sa pilotezi un avion.

INVESTIGATII. Fiecare episod surprinde momente critice. Examinarea minutioasa a cauzelor accidentelor ia in calcul toate aspectele, de la defectiunile tehnice, ipoteza pilotilor sinucigasi sau a neglijentei capitanilor de bord, pana la cea a deturnarii de catre forte teroriste. Numeroase investigatii evidentiaza in final schimbarile survenite in industria aeronautica, oferind speranta ca, uneori, chiar si cele mai devastatoare erori pot avea ca rezultat uimitoare progrese in privinta sigurantei traficului aerian.

Pe platouri


Filmarile au avut loc la Sala de Istorie a Aviatiei din cadrul Muzeului de Istorie a Romaniei, la o temperatura de 0 grade Celsius. Desi a indurat mai bine de 8 ore o temperatura scazuta, Andreea ne-a demonstrat, inca o data, ca in spatele fragilitatii si feminitatii ce o caracterizeaza se afla un om puternic. Regizorul filmarilor este Calin Vrabie, "responsabil" pentru toate promo-urile National Geographic Romania, premiat pentru documentarele realizate pentru televiziunea nationala, impreuna cu vedeta Surprizelor in Cuba, Thailanda, Hollywood etc.

INFO
CETATILE DIN TRANSILVANIA. La TVR 2 debuteaza duminica un nou ciclu de documentare despre vestigiile medievale din Transilvania. Veti fi plimbati prin cetatea Mediasului, cetatii Biertan si a imprejurimilor Mediasului: Valea Viilor, Ighisul Nou, Boian, Buzd, Copsa Mare, Bratei, Atel, Malancrav, Dupus, Curciu, Darlos, Saros, Mosna, Richis. Primul episod este dedicat Cetatii Mediasului, unde, odata ajuns, ai impresia ca te intorci in timp, pe vremea celor care ridicau fortificatii in jurul bisericilor in scop de aparare, a neinfricatilor cavaleri care isi aparau teritoriul cu pretul vietii, dar mai ales a breslasilor care aveau ritualurile lor.

IOAN GRIGORESCU DESPRE ROMANIA. Si TVR Cultural aduce un nou documentar, productie proprie. "Romania optimista vazuta de Ioan Grigorescu", regizat de Jon Grieg, reprezinta o sinteza vizuala cu filmari de pe tot teritoriul tarii. Fara a ocoli problemele din domeniile economic si social, care isi asteapta rezolvarea, Romania optimista va argumenta o atitudine pozitiva pornind de la exemple concrete. Perspectiva este a unui om care a reusit sa cunoasca bine lumea. (Cristina Ologeanu)
×