x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Idei năstruşnice pentru locuinţe. Vezi cum arată cele mai ciudate case din lume!.

Idei năstruşnice pentru locuinţe. Vezi cum arată cele mai ciudate case din lume!.

20 Iun 2011   •   14:49
Idei năstruşnice pentru locuinţe. Vezi cum arată cele mai ciudate case din lume!.

De-a lungul timpului, constructia casei a fost una dintre indeletnicirile cele mai exploatate de umanitate. Insa, fata de inceputurile in care fiinta umana avea nevoie de un acoperis deasupra capului, gasind o pestera unde sa se adaposteasca, oamenii au ajuns la creatii care mai de care mai ingenioase si estetice in aceasta privinta. Fie ca este arta, fie ca este inventie menita sa ajute la protejarea mediului inconjurator, locuinta a devenit, in cazurile de mai jos, o combinatie complexa de ingeniozitate si arta.

1.Traind intr-un panou publicitar

Aceasta este, probabil , forma suprema de reciclare. De ce sa lasi atatea panouri publicitare sa se iroseasca fara reclame, ca tot este in continuare criza, cand le poti transforma intr-o 'casa, dulce casa'. Propunerea vine de la o echipa de arhitecti polonezi, care au sugerat ca panourile publicitare pot fi transformate de minune intr-o mica mansarda, cam mice ce-i drept, dar cu avantajul de a putea fi amplasata in aproape orice loc cu vedere de... milioane. Potrivit initiatorilor acestei idei, conceptul casei-panou ofera o baza solida pentru regandirea structurilor urbane in acord cu protectia mediului inconjurator.

2.'Locuinta-gandac', sau cum sa traiesti la propriu cu casa dupa tine

Nu poti sta prea mult acasa si tot simti o nevoie acuta sa pleci in lume? Acum se intrevede si posibilitatea perfecta pentru asta. De ce sa te mai chinui cu obisnuitul bagaj si sa te trezesti pe urma ca ai uitat ceva acasa, cand poti lua casa cu totul dupa tine. Proiectul casei umblatoare, initiat de un grup de inventatori de la Centrul de Arte Wysing din Cambridge, include solutii inclusiv pentru alimentarea cu energie si apa. Locatarii unei astfel de mansarde pot beneficia de curent electric obtinut prin energie eoliana si solara, iar apa menajera este furnizata prin colectarea apei de ploaie.

3.Casa de sub pamant

La prima vedere, locul ales pentru constructia acestei case pare mai mult decat neprimitor: o stanca indreptata spre nord, aflata direct in bataia vantului, de care se lovesc permanent valuri. Nimeni nu si-ar contrui o casa pe un astfel de teren. Situatia se schimba insa cand locuinta este construita...in stanca. Proprietarii casei, localizata in Loredo, pe coasta Spaniei, se bucura la propriu de expresia 'a te pierde in peisaj', constructia fiind gandita astfel incat sa se piarda in plaja stancoasa, in plus, fiind acoperita in totalitate..cu iarba.

4.Apartament in turnul de apa

'Turnul', asa cum a fost denumita de arhitecti, este o casa cu trei etaje, care iti ofera posibilitatea de a vedea tot peisajul, de jur imprejur. Constructia, pentru moment unica, dispune de tot ceea ce este necesar pentru o locuinta de lux. Dormitor, baie, sauna, bar, bucatarie, camera de zi si chiar o camera special destinata vizionarii filmelor. Deocamdata. aceasta casa este destinata doar inchirierii, fiind localizata in portul Huntington, California.

5.Podul de locuit

Cand zici 'pod in padure', iti vin in minte, probabil, multe peisaje, insa mai mult ca sigur ca nu te gandesti la o casa de tip vagon, tocmai buna pentru locuit pentru iubitorii naturii. Cu atat mai mult cu cat intreaga casa are peretii construiti din geam, pe undew macar poti vedea daca vine o lighioana curioasa sa vada ce...a crescut in padure. Pentru moment, doar in padurea din Adelaide, Australia

6.Si-a facut casa dintr-un avion

Exista multi iubitori de avioane pe aceasta lume, insa nu multi se pot lauda ca si-au adus la propriu pasiunea acasa. Pentru moment, acest lcuru il poate face doar un cetatean din Costa Rica, care dispune de o casa cu doua dormitoare meticulos contruita intr-un fuselaj de avion Boeing 727 datand din anul 1965.

7.Traind... religios

Biserica este considerata de foarte multi credinciosi ca o a doua casa. Iata insa ca exista insa un om de afaceri din San Francisco care a cumparat un astfel de lacas, construit in stil gotic in anul 1909, si l-a transformat intr-o casa numai buna de locuit, cu trei dormitoare, doua bai si 12 camere, investind nu mai putin de 5 milioane de dolari in aceasta... afacere. Nu stim exact ce imbunatatiri moderne i-a adus, insa de pastrat a pastrat tavanul cu pictura originala, podelele de marmura si vitraliile de pe geamuri. Apoi a scos-o din nou la vanzare pentru pretul de 7,5 milioane de dolari.

8.Traind pe varf de munte

Pe cati apropiati nu i-am auzit mpcar o data in viata spunand ca s-ar duce sa traiasca in varf de munte, doar pentru a scapa de aglomeratia urbana. Cineva pare ca a luat ad literam aceasta expresie si si-a construit o casa in varf de munte la 2.575 de metri altitudine, in Muntii Dolomit din Italia. Dar nu, gresiti daca va inchipuiti cumva ca este vorba de o cabana oarecare. Casa este contruita exact pe varful muntelui, terasa acesteia avand chiar nevoie de sustinerea pilonilor pentru ca depaseste spatiul oferit de... munte.

9.Casa-barca... esuata

Pe lacul Erie din Ohio a plutit candva o ambarcatiune menita sa ajunga la fier vechi in anul 1986, dupa 50 de ani de utilizare. Barca, contruita de Henry Ford, findatorul Ford Motors, este insa si acum 'in viata', 'traind' pe mal sub forma unei locuinte comfortabile. Dupa ce i s-au adus cateva minore modificari, ambarcatiunea a fost transformata intr-o casa pastrand camerele de dormit originale, o sufragerie si un salon.

10.Traind pe dos

Aceasta este, probabil, singura casa de nelocuit din aceasta srrie, insa munca depusa pentru constructia ei a meritat includerea in acest top. Proiectata de doi arhitecti nemti din Trassenheide, casa eare toate obiectele pe care le-ai putea gasi sau de care ai avea nevoie intr-o locuinta... cum mentiunea ca toate sunt pe dos. Construita doar pentru o expozitie defasurata in acest oras, locuinta produce cu siguranta senzatii care mai de care mai ciudate...ba ca nu poti scapa dintr-un vis urat...ba ca brusc te-ai simti ca Alice in Tara Minunilor. (A.C.T.)

×