x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Învățăturile unei mame pentru fiul său, adolescent și utilizator de iPhone

Învățăturile unei mame pentru fiul său, adolescent și utilizator de iPhone

01 Ian 2013   •   16:31
Învățăturile unei mame pentru fiul său, adolescent și utilizator de iPhone

Sfaturile părinților către odraslele lor, formulate în scris, nu-s un lucru tocmai nou, "Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie", chiar dacă e scrisă în slavona veche, poate fi considerat un exemplu în acest sens.

Pe lângă bucuria de a primi cadoul dorit de Crăciun - un iPhone, un puști american a avut surpriza să găsească lângă brad și un set de reguli impuse de mama sa, și pe care trebuie să le respecte cu strictețe pentru a intra în posesia telefonului.

"Dragă Gregory,
Crăciun Fericit! Ești de acum fericitul posesor al unui iPhone. Ești un copil bun și responsabil, de aceea meriți din plin acest cadou. Însa, pentru a deveni al tău, trebuie să respecți câteva reguli. Te rog să le citești cu atenție. Sper să înțelegi că rostul meu ca mama este să cresc un tânăr responsabil, care să fie lacurent cu tehnologia și cu lumea din jurul lui. Dacă nu vei respecta această înțelegere, atunci iPhone-ul iți va fi luat. Te iubesc și abia aștept să ne dăm mesaje. Iată regulile:

1. Telefonul este proprietatea mea. Eu l-am cumpărat, l-am plătit și ți-l împrumut. Nu sunt eu o mamă minunată?

2. O să știu mereu parola telefonului tău

3. Dacă telefonul suna, trebuie să răspunzi. E un telefon. Să vorbești frumos și civilizat. Să nu ignori niciodată un apel venit de la mama sau de la tata

4. În fiecare seara, la ora 19.00, în timpul săptămânii, atunci când mergi la școală, trebuie să dai telefonul unuia dintre părinți. În weekend trebuie să il dai la ora 21.00. Nu este civilizat să suni pe cineva după o anumită ora, trebuie să respecți familiile prietenilor tăi.

5. Nu iei niciodată telefonul la școală. Trebuie să socializezi direct cu colegii tăi, nu prin telefon.

6. Dacă telefonul ți se strică, atunci ești direct responsabil de ceea ce s-a întâmplat și vei suporta costurile reparării.

7. Nu ai voie să folosești telefonul pentru a comite ilegalități sau pentru a înșela oamenii. Nu te certa cu nimeni și încearcă să te comporți mereu ca un bun prieten.

8. Să nu trimiți niciodată un mesaj pe care nu ai avea curajul să îl spui personal celui căruia i l-ai trimis.

9. Să nu trimiți niciun mesaj pe care ți-ar fi rușine să îl spui și în fața părinților prietenilor tăi.

10. Fără pornografie. Nu ai voie să cauți așa ceva pe internet. Dacă ai întrebari legate de acest subiect, atunci mă întrebi pe mine sau pe tatăl tău.

11. Dă-l pe silent atunci când ești într-un cadru public, la film sau la restaurant, pentru a nu deranja pe nimeni din jurul tău.

12. Nu ai voie să trimiți poze indecente cu tine sau altcineva. Este o idee proastă

13. Nu pierde vremea să faci poze. Trăiește fiecare moment și nu-ți irosi timpul pentru a-l fotografia.

14. Nu sta mereu cu telefonul după tine

15. Descarcă muzică de bună calitate, bucură-te de această posibilitate oferită de un smartphone.

16. Alegeți jocuri inteligente, cum ar fi un puzzle sau teste de inteligență.

17. Nu uita de viața reală, privește lumea din jurul tau.

18. Dacă o dai în bară, vei fi pedepsit și vei rămane fără telefon până când o să înțelegi de ce îți cer toate astea. Nu sunt dușmanul tău, sunt în echipa ta, prietena ta."

×
Subiecte în articol: iphone