x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Medicii din Marea Britanie au descoperit o femeie care purta 27 de lentile de contact la un ochi

Medicii din Marea Britanie au descoperit o femeie care purta 27 de lentile de contact la un ochi

17 Iul 2017   •   21:10
Medicii din Marea Britanie au descoperit o femeie care purta 27 de lentile de contact la un ochi

O femeie din Marea Britanie purta 27 de lentile de contact la un ochi şi nu ştia acest lucru, potrivit medicilor, informează UPI. 

Femeia în vârstă de 67 de ani a declarat că a bănuit că disconfortul pe care îl resimţea era cauzat de uscăciunea ochiului sau de vârsta înaintată. 

După îndepărtarea primelor 17 lentile, medicii au mai găsit 10 lentile sub pleoapa pacientei. 

''Niciunul dintre noi nu a mai văzut vreodată aşa ceva'', a declarat medicul oftalmolog Rupal Morjaria pentru Optometry Today. "Era o masă atât de mare. Toate cele 17 lentile de contact erau lipite. Am fost realmente surprinşi că pacienta nu a observat acest lucru deoarece ar fi trebuit să îi cauzeze o iritaţie destul de accentuată'', a spus acesta. 

Femeia purta lentile de contact de 35 de ani şi nu s-a prezentat la controalele oftalmologice regulate. 

''În ziua de azi, când este aşa de uşor să cumperi lentile de contact de pe internet, oamenii ignoră controalele regulate'', a declarat Morjaria. 

Medicii au scris despre acest incident în jurnalul medical ''BMJ'' pentru a atrage atenţia opiniei publice cu privire la sănătatea ochilor. 

''Lentilele de contact se folosesc tot timpul, însă dacă nu sunt verificate în mod corespunzător asistăm la cazuri de oameni cu infecţii oftalmologice grave ce le pot pune în pericol vederea'', a atras atenţia Morjaria. AGERPRES

×