x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Memorii: Hepburn, amata lui Kennedy

Memorii: Hepburn, amata lui Kennedy

de Jurnalul National    |    20 Apr 2008   •   00:00

Actriţa Audrey Hepburn s-a numărat printre iubirile lui John F. Kennedy, potrivit dezvăluirilor făcute de Ted Sorensen, unul dintre colaboratorii de încredere ai preşedintelui american asasinat la Dallas, în 1963, în cartea “Counselor”, ce urmează să apară în librării la începutul lunii mai

Actriţa Audrey Hepburn s-a numărat printre iubirile lui John F. Kennedy, potrivit dezvăluirilor făcute de Ted Sorensen, unul dintre colaboratorii de încredere ai preşedintelui american asasinat la Dallas, în 1963, în cartea “Counselor”, ce urmează să apară în librării la începutul lunii mai, informează Rompres. Sorensen a descoperit relaţia dintre preşedinte şi actriţa protagonistă, în 1961, a filmului “Mic dejun la Tiffany’s” aproape întîmplător. Kennedy tocmai fusese ales la Casa Albă şi, urmînd să pronunţe un discurs pe neaşteptate, i-a cerut lui Sorensen “o favoare”: să contacteze o “tînără prietenă” a sa care urma să-l caute pentru o întîlnire. Audrey avea 32 de ani, iar Sorensen şi-a dat seama că între ei era ceva mai mult decît o prietenie. Mărturia lui Sorensen confirmă pasiunea lui Kennedy pentru staruri de la Hollywood şi este cu atît mai semnificativă cu cît cartea tinde să demonteze multe din relaţiile care i-au fost atribuite preşedintelui. Hepburn a fost însă una dintre acele tinere femei cu care preşedintelui îi plăcea cu adevărat “să petreacă timpul”, aşa cum scrie Sorensen, care a afirmat că “le-a cunoscut personal pe puţinele femei cu care a avut o relaţie intimă”. Cartea promite noutăţi şi privind relaţia cu Marilyn Monroe. Imaginea care rezultă din carte este a “unui preşedinte torturat de propria conştiinţă” pentru faptul că avea multe amante în timp ce continua “să-şi iubească soţia, Jackie”, mărturisindu-i adesea secretele sale. Rezultatul acestei dificile relaţii matrimoniale a fost că Jackie a devenit profund îngrijorată de soţul ei, preocupîndu-se de o manieră aproape maniacală de orice lucru ce îl putea ameninţa: împărtăşea cu el teama că într-o zi Lyndon Johnson ar fi putut deveni preşedinte şi se temea că Sorensen îşi putea atribui meritele în redactarea discursurilor celor mai importante ale lui Kennedy. Sorensen a liniştit-o numai după ce superconsilierul a acceptat să distrugă singura copie scrisă de mînă a discursului pronunţat de Kennedy la Washington, în ziua inaugurării prezidenţiale. Ironia sorţii este că dezvăluirile făcute despre JFK şi Audrey riscă să pună în umbră conţinutul paginilor cărţii “Counselor”, la care a lucrat cel mai mult: similitudinea dintre mesajul “schimbării” care l-a deosebit pe John de Robert Kennedy, cu cel al actualului candidat prezidenţial, Barack Obama.

 

Unde este brînza: Snoop Dogg scrie cărţi pentru copii

Rapperul american Snoop Dogg lucrează la o serie de cărţi pentru copii, informează Rompres. Snoop va scrie mai multe poveşti, sub colecţia Where’s The Cheese (Unde este brînza). Povestirile se vor concentra pe aventurile lui Lil Mouse şi ale unui grup de copii dintr-un cartier american. Cărţile vor fi ilustrate de vărul rapperului, Joe Cool.

 

Maşina lui James Bond a plonjat într-un lac italian

Maşina Aston Martin a celebrului agent 007 a plonjat într-un lac din nordul Italiei, în timp ce era condusă către locul de filmare a celui mai recent film din seria James Bond, informează Mediafax. Persoana aflată la volanul maşinii – şi care nu era actorul britanic Daniel Craig – a pierdut controlul vehiculului din motive necunoscute, însă rănile pe care le-a suferit în urma incidentului nu au fost grave. Maşina a căzut în lac, iar şoferul a fost salvat rapid de echipele de pompieri, potrivit agenţiei italiene Ansa, care nu precizează însă ce s-a întîmplat cu autoturismul. Filmările producţiei “Quantum of Solace”, care va ieşi pe piaţă la finele acestui an, au debutat în ianuarie în Marea Britanie şi au continuat în Panama, Chile şi Mexic. În continuare, producţia va fi completată cu filmări realizate în Spania şi la Londra. “Quantum of Solace” este numele unei nuvele care face parte din seria “For your Eyes Only”.

 

Fără violenţă: Elevii chinezi “cresc” ouă

Pentru a renunţa la jocurile extrem de violente, elevilor de la o şcoală elementară din Jinkangyuan (China) li s-au dat în grijă ouă. Fiecare copil trebuie să arate după terminarea pauzei că are oul întreg. De asemenea, cel care va păstra oul intact cea mai lungă perioadă de timp va fi denumit “Starul Oului”, informează Ananova. “Foarte mulţi copii intrau la ore accidentaţi din cauza jocurilor dure. Aşa că ne-a venit ideea să-i încurajăm să «crească» ouă. De atunci, nimeni nu se mai loveşte, nimeni nu mai sare. Chiar şi scările sunt urcate cu grijă”, a declarat purtătorul de cuvînt al şcolii.

 

Richard Branson ar putea fi primul om care oficiază o căsătorie în spaţiu

Multimiliardarul Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, ar putea oficia o căsătorie la 112 kilometri deasupra Terrei, în cadrul primului zbor galactic sub-orbital, care ar putea avea loc în 2009, informează Mediafax. Branson a mai oficiat o căsătorie în cadrul unui zbor de la San Francisco la Las Vegas şi a colaborat la organizarea nunţii co-fondatorului Google, Larry Page, pe Insula Necker din Caraibe. “Avem în plan să realizăm o căsătorie în spaţiu şi să organizăm, în spaţiu, o lună de miere pentru un alt cuplu. E posibil ca Richard Branson să obţină aprobarea pentru a oficia o astfel de ceremonie”, a declarat un purtător de cuvînt al Virgin Galactic. Rezervarea pentru luna de miere spaţială, în valoare de aproximativ 127.000 de euro, a fost făcută de consilierul companiei Virgin Galactic, George Whitesides, şi de soţia sa, Loretta Hidalgo. Testele pentru proiectul desfăşurat de Virgin Galactic vor debuta în această vară. În luna ianuarie, Branson a dat publicităţii noul model al modelului SpaceShipTwo, care, potrivit lui, ar putea fi cel care va transforma promisiunea turismului spaţial în realitate. Pînă în prezent, 200 de persoane s-au înscris pentru a lua parte la zborurile sub-spaţiale ale companiei, dintre acestea făcînd parte Prinţesa Beatrice a Marii Britanii, actriţa Victoria Principal şi designerul Philippe Starck.

 

Cea mai bătrînă femeie din lume a împlinit 115 ani

Americanca Edna Parker îşi celebrează a 115-a zi de naştere, fiind cea mai bătrînă femeie din lume, potrivit Cărţii Recordului, în care a preluat această poziţie în luna august, în urma morţii unei japoneze care era cu doar patru luni mai în vîrstă decît ea, informează Mediafax. În întreaga lume există numai 75 de persoane în viaţă ­ 64 de femei şi 11 bărbaţi ­ care au împlinit 110 ani sau au depăşit această vîrstă, potrivit statisticilor Gerontology Research Group, organizaţie cu sediul în California, care verifică informaţiile privind persoanele care au atins vîrste foarte avansate. Parker, care s-a născut pe 20 aprilie 1893, este văduvă de la moartea soţului ei, Earl, decedat în urma unui atac de cord în 1938. Ea le-a supravieţuit şi celor doi fii ai ei, Clifford şi Earl Jr, şi are cinci nepoţi, 13 strănepoţi şi 13 stră-strănepoţi care să-i ţină companie. “Nu ştim de ce a trăit aşa de mult”, spune Don Parker, nepotul ei în vîrstă de 59 de ani. “Dar ştim că nu şi-a făcut niciodată griji şi că a fost întotdeauna o persoană slabă, deci s-ar putea să aibă legătură cu asta”, a adăugat el. Cercetătorii care studiază longevitatea speră că Edna Parker îi poate ajuta să descifreze secretele vieţii îndelungate. În urmă cu doi ani, cercetărorii de la New England Centenarian Study, din cadrul Universităţii din Boston, au recoltat o mostră de sînge de la Edna Parker pentru baza de date ADN a centenarilor pe care o are instituţia.

ADN-ul Ednei este acum păstrat la un loc cu mostre provenite de la alţi 100 de oameni care au depăşit vîrsta de 110 ani şi ale căror gene sînt analizate, potrivit lui Tom Perls, specialist în derontologie care coordonează proiectul. “Ei reprezintă şansa noastră cea mai bună de a găsi eluzivul Sfînt Graal în domeniul nostru, adică genele care activează longevitatea”, a adăugat el. O petrecere pentru ziua de naştere a Ednei Parker a fost organizată vineri, moment în care 115 baloane colorate au fost eliberate pentru a-i celebra anievrsarea.

 

Sandra Bullock şi Jesse James au fost implicaţi într-un accident rutier

Actriţa Sandra Bullock şi soţul ei, Jesse James, au fost implicaţi într-un accident rutier care a avut loc sîmbătă noaptea, maşina lor fiind lovită de un şofer aflat în stare de ebrietate, informează Mediafax. Cuplul se îndrepta spre casă în momentul în care o camionetă care venea din sensul opus a intrat pe banda pe care se deplasa maşina Sandrei Bullock şi a soţului ei, lovind frontal autoturismul. Accidentul nu s-a soldat cu răniţi. Poliţia din Glocester care a anchetat cazul a arestat-o pe Lucille Gatchell, şoferul camionetei, care se afla sub influenţa alcoolului în momentul producerii accidentului. Reprezentanţii poliţiei au declarat că Bullock şi soţul ei au fost foarte norocoşi că au scăpat nevătămaţi în urma incidentului. “Au fost speriaţi, dar se simţeau bine. Jess şi Sandra se ţineau în braţe şi au spus că nu au nevoie de îngrijiri medicale. Erau mai mulţi oameni în jurul lor care le faceau fotografii. A fost un caz nefericit, care ne demonstrează că nimeni, oricît de celebru ar fi, nu este imun atunci cînd este vorba de şoferii care conduc în stare de ebrietate”, a declarat un reprezentant al poliţiei din Gloucester.

Acesta nu este primul accident rutier în care cuplul Bullock-James este implicat. Anul trecut, o femeie despre care se presupune că o urmărea pe Sandra Bullock a fost acuzată că a încercat să îl accidenteze cu maşina pe James.

 

Lui Matthew McConaughey i-a plăcut să ia bătaie în “Aurul nebunilor”

Actorul Matthew McConaughey, în vîrstă de 38 de ani, a declarat că i-au facut plăcere scenele din comedia romantică “Aurul nebunilor” în care era bătut, informează site-ul Female First. “«Aurul nebunilor» nu este unul dintre acele filme în care eu sînt prinţul în armură strălucitoare care cîştigă toate luptele. Sînt de fapt un ratat care ia bătaie şi e foarte norocos să cîştige aurul şi inima fetei. Cred că am luat bătaie de cel puţin şapte sau opt ori în filmul ăsta şi mi-a plăcut, pentru că a fost altfel”, a declarat Matthew McConaughey. Actorul a recunoscut că filmarea scenelor subacvatice din cadrul producţiei a fost dificilă. “E foarte dificil să fii expresiv sub apă. Era o scenă în care trebuia să privesc fotografia fostei soţii şi trebuia să arăt îndrăgostit şi trist, dar singurul lucru pe care spectatorii îl văd sînt ochii mei sub masca de scufundător. Poţi trimite nişte mesaje foarte ambigue în astfel de situaţii”, a mai spus el. În filmul “Aurul nebunilor”, Matthew McConaughey interpretează rolul lui Finn, un bărbat care plecă în căutarea unei comori împreună cu fosta sa soţie, Tess, interpretată de Kate Hudson.

 

Hollywood-ul întîmpină vara cu supereroi, comedii şi Indiana Jones

Industria cinematografică de la Hollywood se pregăteşte pentru venirea verii cu o serie de producţii noi destinate publicului larg şi care atrag bugete importante, între care al patrulea film din seria Indiana Jones, dar şi filme cu supereroi şi comedii, informează Mediafax. Perioada mai-august este una în care cinematografele din Statele Unite şi Canada reuşesc să îşi realizeze 40% din veniturile pe întregul an. Miza financiară a acestui an este şi mai importantă, în condiţiile în care box-office-ul pe anul acesta indică pînă acum o scădere a veniturilor de 3,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, Hollywood-ul trebuie să îşi revină financiar şi de pe urma grevei scenariştilor, care a generat pierderi financiare importante pentru industria americană de film. Anul trecut a fost un an al recordurilor pentru Hollywood, veniturile obţinute fiind de 9,2 miliarde de dolari, majoritatea sumelor provenind de pe urma producţiilor “Omul Păianjen 3”, “Shrek 3” şi “Transformers”, toate cu încasări de peste 300 de milioane de dolari în America de Nord. “Indiana Jones şi Regatul craniilor de cristal”, noul episod al aventurilor arheologului aventurier, interpretat tot de Harrison Ford, care are 65 de ani, pare bine plasat pentru a genera măcar veniturile atrase de cele mai populare filme de anul trecut. O garanţie a succesului o reprezintă şi faptul că regia este semnată de Steven Spielberg şi producţia este asigurată de George Lucas. Spielberg şi Lucas, a căror amprentă asupra box-office-ului internaţional datează din anii ’70 şi ale căror filme au avut încasări de miliarde de dolari, nu s-au implicat foarte mult în scenariul filmului, plasat în timp la 20 de ani după primele trei episoade, într-o perioadă aflată în plin război rece. “Aceasta a???????? fi vara lui Indy”, estimează Jeff Bock, specialist în box-office în cadrul companiei specializate Exhibitor Relations. “Dacă acest film nu va fi unul dintre cele mai profitabile ale verii, atunci va fi o decepţie de proporţii”, a spus el.

Filmul “este de natură să atragă segmente extrem de diverse de public”, a adăugat Gitesh Pandya de la Exhibitor Relations. Deşi au trecut 19 ani de la lansarea celui mai recent episod din seria Indiana Jones, George Lucas i-a avertizat pe telespectatori să nu aibă aşteptări disproporţionate pînă pe 22 mai, cînd filmul va fi lansat pe piaţa nord-americană. “Fanii se aşteaptă la o a doua venire a lui Hristos pe Pămînt. Nu este cazul”, a spus Lucas. Tot în mai va fi lansat pe piaţă şi filmul “Iron Man”, care îl are ca protagonist pe supereroul cu acelaşi nume care nu a fost niciodată protagonistul unui film şi care mizează pe popularitatea pe care o au benzile desenate cu acelaşi nume în Statele Unite. Această producţie îl va avea în rolul principal pe Robert Downey Jr. O altă creaţie a studioului Marvel, Incredibilul Hulk, care îl are în rolul principal pe Edward Norton, care îi dă viaţă gigantului verde, urmează să fie lansată pe piaţă în iunie, pentru vara aceasta fiind aşteptată şi lansarea producţiei “Cavalerul Negru”, al şaselea episod al “Batman” după 1989 şi care îl are în rolul principal pe Christian Bale şi pe Heath Ledger în ultimul său rol, acela al personajului negativ Joker.

Şi două serii de televiziune vor fi transpuse anul acesta de cineaştii de la Hollywood pe marele ecran: “Dosarele X”, pentru a doua oară, şi “Sex and the City / Totul despre Sex”, cu Sarah Jessica Parker. Şi copii sînt în atenţia Hollywood-ului, urmînd ca lor să le fie dedicat un al doilea episod al poveştii fantastice “Narnia”, care va fi lansat la jumătatea lunii mai, după ce prima parte a fost lansată la finele lui 2005 şi a avut încasări de peste 300 de milioane de dolari în box-office-ul nord-american. “Principala tendinţă a verii sînt comediile, regii acestui gen făcîndu-şi revenirea pe ecrane”, a spus Bock. Astfel, Eddie Murphy, Will Smith şi Mike Myers vor fi pe afişul mai multor comedii, alături de actori care se bucură de foarte mare popularitate în Statele Unite, precum Adam Sandler, Ben Stiller, Will Ferrell şi Steve Carell. “Fiecare comedian de renume, cu excepţia lui Jim Carrey, lansează măcar un film vara aceasta, majoritatea acestor producţii avînd şanse să fie succese de piaţă”, a spus Pandya.

 

Un consilier municipal din Sofia a demisionat după ce fiul său a jucat ruleta rusească la şcoală

Campionul Bulgariei la ridicat greutăţi, Galabin Boevski, a anunţat sîmbătă că îşi dă demisia din postul de consilier municipal, după ce fiul său s-a împuşcat cu un pistol cu gaz în timp ce juca ruleta rusească la şcoală, relatează Mediafax. Primarul Sofiei, Boyko Borissov, al cărui partid GERB este reprezentat de sportiv în Consiliul municipalităţii, a spus că Galabin Boevski ar trebui să demisioneze din moment ce martorii susţin că fiul acestuia, Paul, care s-a rănit cu pistolul cu gaz, a fost cel care a adus arma la şcoală. “Ar putea să se întîmple oricărei persoane, însă din cîte am înţeles Boevski nu s-a purtat aşa cum o cere morala partidului nostru”, a spus primarul. Borissov a adăugat că sportivul este cel vinovat în acest caz, pentru că părinţii ar trebui să îşi verifice copiii în geantă pentru a vedea cu ce pleacă la şcoală.

 

Un miliardar din Beijing a plătit jumătate de milion de dolari pentru 27 de sticle de vin roşu

Un miliardar din Beijing a plătit 500.000 de dolari pentru 27 de sticle de vin roşu, în cadrul unei licitaţii organizată la Londra, informează Mediafax. Antreprenorul chinez, care şi-a păstrat anonimatul, a dat jumătate de milion de dolari pentru o colecţie de vinuri Romanee Conti, vin roşu de Burgundia considerat a fi unul dintre cele mai rare din lume, cu o producţie anuală de numai 450 de cutii. Miliardarul chinez a achiziţionat 12 sticle de Romanee Conti 1978, cîte două din recolta din 1961, 1966, 1996 şi 2003 şi cîte una din producţiile din anii 1981, 1990, 1992, 1995, 1999, 2001 şi 2002. “Acesta este preţul cel mai mare la care a fost achiziţionat vreodată un singur lot”, a spus Stephen Williams, directorul companiei Antique Wine Company, organizatoarea licitaţiei. “Nu cred că achiziţia a reprezentat o investiţie, cred că a cumpărat colecţia de vin pentru a o bea. Industria vinului de lux este imună la declinul economiei internaţionale”, a adăugat el. Cea mai însemnată achiziţie anterioară a aceluiaşi miliardar a fost o ladă de cin????????? Chateau Petrus din 1982, pentru care a plătit 60.000 de dolari. Malcolm Forbes, fostul editor al revistei Forbes, a stabilit un record în decembrie 1985, cînd a plătit 162.750 de dolari pentru o sticlă de vin roşu Bordeaux Chateau Lafitte din 1787.

×