x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O musulmancă cu văl în paginile revistei Playboy

O musulmancă cu văl în paginile revistei Playboy

28 Sep 2016   •   09:22
O musulmancă cu văl în paginile revistei Playboy

Revista Playboy, cunoscută odinioară pentru iepuraşii şi fotografiile sale erotice, prezintă pentru prima dată în paginile sale o musulmancă purtând văl, într-un pictorial care a suscitat deopotrivă critici şi laude, relatează AFP.

Jurnalista americană de origine libiană Noor Tagouri apare în ediţia din octombrie la secţiunea intitulată "The Renegades Issue" care se focalizează asupra bărbaţilor şi femeilor "care riscă tot - chiar şi viaţa - pentru a face ceea ce le place".

Jurnalista în vârstă de 22 de ani care lucrează pentru reţeaua de informaţii video Newsy este fotografiată îmbrăcată într-o geacă de piele, cu bascheţi în picioare şi un văl kaki pe cap.

Tagouri, urmărită de peste 100.000 de persoane pe reţelele de socializare, vrea să devină prima jurnalistă cu "hijab" din televiziunea americană. Ea afirmă că dificultăţile cu care se confruntă o tânără musulmană care a crescut în SUA au ajutat-o în carieră.

Apariţia lui Noor în noua versiune Playboy a fost salutată de mulţi ca un progres, în timp ce alţii au criticat-o deschis pe tânără.

'Playboy este sinonim cu pornografia', denunţă publicaţia online The Muslim Vibe, argumentând că revista fondată de Hugh Hefner tratează femeile ca obiect, le transformă în marfă şi le sexualizează provocator de multe decenii încoace.

Faptul că şi-au îndulcit imaginea nu înseamnă că putem să colaborăm cu această platformă, conchide publicaţia.

AGERPRES

×